Deila hylles i ESPN

Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix

- Et eksempel på en nesten umulig drøm som går i oppfyllelse.

31.10.13 18:11

Strømsgodset er bare ett skritt unna klubbens første ligatittel siden 1970, og drammensklubbens suksess blir nå lagt merke til langt utenfor Norges grenser.

Denne uken publiserte ESPN-bloggeren Michael Yokhin et langt innlegg der han hyller trener Ronny Deila og Strømsgodset.

- Godset, som de kalles, er et eksempel på en nesten umulig drøm som går i oppfyllelse gjennom en langsiktig visjon, planlegging, engasjement, hardt arbeid og et veldig godt valg av trener, skriver han.

Sammenlignes med Klopp
Trener Deila trekkes fram som Strømsgodsets ansikt utad og beskrives som en mann med energi og karisma. Måten han gir spillerne så mye tro på egne ferdigheter at de tror de kan flytte fjell og måten han engasjerer seg i kampene, får Yokhin til å trekke paralleller til Borussia Dortmund-trener Jurgen Klopp.

Videre peker han på at Deila, akkurat som Klopp, ble ansatt i sin jobb i 2008, da klubben var i en vanskelig situasjon. Uttalelsene til Deila om at han heller vil rykke ned enn å spille kynisk fotball, har også blitt lagt merke til.

Også Jostein Flo trekkes fram som en viktig mann i Strømsgodsets helomvending fra å være et bunnlag i 2009 til å bli et topplag bare noen år senere.

- Tore André Flos eldre bror gjør en fenomenal jobb. Han er ansvarlig for å kjøpe spillere, vanligvis til en lav pris, og selge dem videre. Han har også brukt sine kontakter i England til å bygge et samarbeid med Manchester City, som gjør at klubben kan hente unge spillere på lån.

Måten Strømsgodset har tenkt langsiktig i perioder det har gått trått sportslig og økonomisk er noe som imponerer spesielt, og Deila hylles for å ha satt i gang et så ambisiøst prosjekt, som han nå er i ferd med å lykkes med.

Lanseres som Bundesliga-kandidat
For ingen regnet Godset som noe topplag da Ronny Deila i 2009 kastet klærne foran publikum på Marienlyst etter at plassen i Tippeligaen var reddet. Etter de siste årenes suksess, mener ESPN-bloggeren at trenerprofilen kan være klar for enda større oppgaver.

Og kanskje i landet hvor mannen han blir sammenlignet med, Jurgen Klopp, jobber.

- Med sin lidenskap, engasjement, sine visjoner, modighet og ferdigheter som mentor, kan Deila anses å være en av de fremste fremadstormende trenertalentene i Europa. Hvis noen bundesligaklubber er på utkikk etter en mann som har potensial til å kopiere Klopps forbløffende suksess, kan det være lurt å sjekke tilgjengeligheten til Strømsgodsets helt. Hatten av for ham, og klærne også, avslutter Yokhin med i sitt innlegg.

Med to runder igjen av årets tippeliga, ligger Strømsgodset på toppen av tabellen - tre poeng foran Rosenborg og med langt bedre målforskjell. Gullet kan være på vei til Drammen allerede førstkommende søndag etter Godsets møte med Tromsø på Alfheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.