*Nettavisen* Sport.

Deila i møte med Jürgen Klopp

Ronny Deila besøkte den tyske suksesstreneren Jürgen Klopp i Dortmund. Foto: (AFP / NTB scanpix)

Strømsgodsets trener har i vinter møtt tre av Fotball-Europas fremste trenere.

Denne uken møtte Ronny Deila sitt forbilde Jürgen Klopp.

Godset-treneren tok med seg fysisk trener Jørgen Ingebrigtsen og reiste rett fra treningsleiren i Spania til Tyskland. Besøket hos toppklubben Borussia Dortmund har vært svært lærerik.

Torsdag ettermiddag reiste Deila og Ingebrigtsen hjem til Norge - rik på inntrykk og erfaringer.

- Vi har igjen fått mange bekreftelser på at vi driver riktig i Godset. Og vi har plukket opp nye ting. En veldig viktig referansereise, sier Deila til Drammens Tidende.

Han har tidligere uttalt at Dortmund er den utenlandske toppklubben som ligner mest på Strømsgodset. Etter halvannen time på kontoret til Jürgen Klopp er det nok ganske åpenbart at Deila også har likhetstrekk med den karismatiske tyskeren.

God kjemi

- Klopp er en veldig involverende trener. En menneskekjenner. Han mener det viktigste for å utvikle unge spillere er å stole på dem. Jeg oppfatter Klopp som veldig dedikert og veldig tydelig. Han er også et følelsesmenneske med god porsjon empati. Men han stiller tøffe krav til spillerne når det gjelder forberedelser og trykk på trening. Det han forteller, er mye likt det vi driver med i SIF hele veien, sier Deila.

Godset-sjefen fikk egentlig audiens hos Klopp i 20 minutter. Klokken gikk fort, kjemien var god – og vips var 20 minutter blitt til halvannen time.

- Bare det at vi får litt av tiden hans er jeg veldig ydmyk overfor. Det er moro å komme så tett på store personligheter. Og det er liten tvil om det er en fordel å vinne. Da kommer man lettere inn dørene, sier Deila.

Klikk på bildet for å forstørre.

Borussia Dortmunds spillere feirer med fansen etter seieren mot Nürnberg 1. mars. Foto: Ina Fassbender (Reuters / NTB scanpix)


Den moderne treneren

I desember var han på lignende besøk hos Manchester City og Liverpool. Deila hadde med seg Notodden-trener og kamerat Kenneth Dokken, og de fikk over en time på kontoret til storklubbenes managere, Manuel Pellegrini og Brendan Rodgers.

Begge disse har også en inkluderende væremåte – og bryr seg helt åpenbart mye om sine spillere.

- Slik er den moderne treneren. De gamle frykttrenerne er snart borte, heldigvis, sier Godsets suksesstrener til DT.no.

Defensiv samhandling

Hovedfokuset for turen til Dortmund var å lære mer om defensiv samhandling og forflytningsevne. Der har tyskerne vært blant Europas beste de siste årene.

Men det skyldes ikke at de trener så mye mer enn vi for eksempel gjør her hjemme i Norge. Det fikk Ronny Deila og Jørgen Ingebrigtsen bekreftet i samtaler med Dortmunds fysiske trener.

- Dortmund er opptatt av de samme tingene som oss i Godset. Det er bare en myte at treningsmengden er så mye større i Tyskland. Men det er bedre spillere. Og bedre kvalitet, sier Ronny Deila.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.