*Nettavisen* Sport.

Deila lover å strippe igjen

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Det var et veddemål, sier han.

06.06.14 15:56

Da Ronny Deila ble presentert som ny Celtic-manager i Glasgow fredag ettermiddag, fikk han raskt spørsmål av journalistene om noen bilder.

Bildene av den tidligere Strømsgodset-treneren som stripper foran fansen i 2009 har nemlig gått sin seiersgang i skotske medier de siste dagene.

Bakgrunnen for bildene var et veddemål Deila hadde med fansen for noen år siden, da Godset slet med å redde plassen i Tippeligaen.

Da Godset innfridde og vant de tre siste kampene, kastet Deila klærne.

Nordmannen svarte følgende på spørsmål om disse bildene.

LES OGSÅ:- Jeg er Deila, ikke Klopp

- Forhåpentligvis ser jeg bedre ut nå, enn da. Bildene kunne vært bedre, hadde de blitt tatt fra en annen vinkel, sier nordmannen med et glis.

- Det var et veddemål mellom meg og fansen, om at vi skulle holde oss oppe. Vi hadde mistet alle spillerne og hadde ikke penger, så det var kritisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPSIKT: Disse bildene gikk sin seiersgang i skotske aviser. Foto: (Faksimile)

Deila ser ikke bort fra nytt strippeshow i Celtic.

- Om vi vinner Champions League, skal jeg gjøre det igjen, sier han.

Først og fremst ønsker han å utvikle gode spillere i Celtic.

- Det er to måter å skape et godt lag på, du kan kjøpe gode spillere, eller utvikle dem selv. Det å kjøpe koster ofte utrolig mye penger.

- Derfor må vi på egen hånd utvikle spillere av europeisk kvalitet. Jeg liker å jobbe med unge spillere og få ut potensial, sier Deila.

Deila overtok Strømsgodset i 2008 og ledet klubben til cuptriumf og ligagull.

Strømsgodet og Celtic trengte tid på å komme til enighet om en kompensasjon, men kom fram til en avtale fredag ettermiddag.

- Strømsgodset-trener Ronny Deila ble fredag presentert som ny Celtic-manager. Senere fredag ble også klubbene enige om en kompensasjon som frigjør Deila fra kontrakten, skriver Strømsgodset på sin hjemmeside.

- Klubben er stolt over at vi ikke nå bare har lyktes med å få våre talenter ut i de store ligaer, men at også vår hovedtrener de siste årene tar steget ut til en av de største klubbene i Europa. Dette er et klart signal om at det gjøres mye riktig, og at vi kan være stolte over et svært godt team både på og utenfor banen. Strømsgodset takker Ronny Deila for alt han har vært med å skape som frontfiguren i klubbens arbeid med å etablere Strømsgodset i toppen av norsk fotball. Vi ønsker han lykke til i Skottland, heter det videre.

Se Deila snakke om sitt forhold til Celtic Park:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=Ll0YqCf7rHEA1gV7bOXrbjDAnwcABa-tSn4enfJG7mCZ28On-8rPp3Xe9M-h0J1PSpnHoaZ6rPxejTbG3XyM71SDZOKiasQY_a9QyY8TkH4l9myZiLayD8axhRJ8qKUa3Zo1MECGuaE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.