VÅLERENGA - STABÆK 1-0:

VALLE (Nettavisen): Vålerenga spilte en glimrende førsteomgang, men var til slutt heldige som sikret seg alle tre poengene da Stabæk var på besøk på Valle onsdag.

Sam Johnson ble matchvinner for hjemmelaget med sitt sjuende mål for sesongen tidlig i den første omgangen.

Det var ikke vanskelig å se hva seieren betydde for Vålerenga-trener Ronny Deila, som feiret ekstatisk med Klanen etter kampslutt.

- Vi er klart best i første omgang. Jeg synes det er mye positivt, men så ser det ut til at vi blir opptatt av å sikre seieren. Det var ikke mitt budskap ved pause. Vi må angripe for å vinne i stedet for å sitte og forsvare oss. Spesielt mot et godt lag som Stabæk, men det er en fight i denne gjengen som er spesiell. Jeg er stolt av gutta, sier Deila til Nettavisen.

Se høydepunkter fra Vålerenga-Stabæk her (NA+)

Deila med klar tale

Da en annen journalist i pressesonen spurte Vålerenga-treneren om han ikke fryktet at midtstopper Felipe Carvalho ville få behov for å snakke snart, kom et flere minutter langt svar fra Vålerenga-treneren.

Carvalho skjermes fra å snakke med pressen fram til etter Vålerengas møte med Lillestrøm 26. mai.

- Hvorfor skal han gjøre det? Han skal konsentrere seg om å spille fotball, han. Det er det dere journalister må skjønne. Det er totalen av all belastning som gjelder. Dere har aldri vært i den situasjonen, så dere vet ikke hva dere prater om i forhold til det. Jeg vet hva det dreier seg om. Jeg vet at det dreier seg om at når du skal spille kamper, så er det en mental og fysisk belastning. Den fysiske belastningen kan du stoppe ved å bare legge deg på sofaen. Når du er ute i media, så blir det motsvar, så sier du kanskje feil ting, så må du tenke over ting, så mister du fokus på det som skal skje. Det er det vi prøver å hjelpe ham med, svarer Deila.

- Er det fullt på Mjøndalen Stadion?

Vålerenga-treneren mener på ingen måte at skjermingen av Carvalho gjør Vålerenga til en lukket klubb.

- Vi er ti trenere som svarer 24/7. Det er bare å bruke meg. Det er ingen som klarer å bli profil uten å være god på banen. Det er Christian Gauseth og han Mads Hansen ... det er de gutta der. Er det fullt på Mjøndalen Stadion, siden de er så jævla gode profiler? Vi må begynne å prestere på banen. Da blir det profiler. Det hjelper ikke om Felipe Carvalho står i avisa hvis han ikke spiller bra. Mini Jakobsen hadde blitt gjort til latter hvis han ikke var god. Dette må vi ikke lage til noe stort. Vi stiller opp hele tiden.

Deila mener norske journalister er svært heldige sammenlignet med skotske journalister, som dekket Celtic da han var manager der.

- Der var de heldige hvis de fikk noe. Dere må også se det den andre veien. Ikke sett overskrifter som er tatt helt ut av det blå, sier Deila og trekker fram et eksempel fra et intervju han gjorde etter Sandefjord-kampen forrige helg.

- Det er smålig å henge seg opp i én spiller dere ikke får prate med. Kanskje det er noe personlig, som dere ikke vet om. Det kan hende. Hele klubben er åpen og la det der ligge. Vi er jækla villige til å være åpne. Vi er sinnssykt glad i å få omtale i media. I dag er det så mye positivt å skrive om, sier Deila.

- Kan ikke være med på det

Da Vålerenga-treneren fikk spørsmål om ikke han var skuffet over at Vålerenga slapp Stabæk inn i kampen i andre omgang, sa han igjen klart ifra.

- Det kan jeg være, men det er sånn det er i Vålerenga; ingenting er bra nok. Er det for lite mennesker, så er det ille. Er det for få poeng, så er det et helvete. Spiller vi ikke fin nok fotball, så er det et problem. Alle mener noe, og det kan ikke jeg være med på. Jeg er helt enig i at vi kunne sikkert spilt bedre fotball, men vi vant og for to år siden kom jeg til et lag som hadde elleve poeng etter sommeren.

- I fjor sleit vi oss gjennom og fikk fire poeng mer enn året før. Vi har sagt at vi vil ta et steg som lag. Kan vi ikke få ros for at vi ikke slipper inn masse mål og står bra i ting. Vi er på gang, og det er 11.000 på tribunen, kan dere ikke skryte av det i stedet for å skrive om de femtusen som ikke er der, da? spør Deila.

Leken Ejuke

Et snaut kvarter var spilt da Vålerenga tok ledelsen i onsdagens møte med Stabæk. Et oppspill fra Felipe Carvalho gikk gjennom hele Stabæk-forsvaret til Johnson, som ristet av seg Daniel Granli før han satte ballen i nettet bak Sayouba Mandé.

Få minutter senere fikk Stabæk sin største sjanse i den første omgangen. Ola Brynhildsen rev seg løs utenfor Vålerengas sekstenmeter og fyrte løs - like utenfor.

Det var imidlertid hjemmelaget som var det klart førende laget før pause, anført av en spillesugen, leken og hardtkjempende Chidera Ejuke ute til venstre.

Midtveis i omgangen var VM-klare Samuel Karí Fridjonsson farlig frempå, men headingen gikk like utenfor etter innlegg fra Abdi Ibrahim.

Stabæk spilte seg inn i kampen

I starten av andre omgang var Ohi Omoijuanfo farlig frampå for Stabæk, men ble forstyrret såpass i avslutningsøyeblikket at skuddet gikk rett i fanget til Adam Larsen Kwarasey.

I motsatt ende fikk Sam Johnson en brukbar mulighet til å øke ledelsen like etterpå, men denne gangen sviktet liberianeren og sleivet ballen utenfor etter et flott gjennomspill av Daniel Fredheim Holm.

Stabæk var imidlertid mer med etter pause og fikk sin største sjanse etter en times spill. Høyreback Ronald Hernandez slo en glimrende ball inn bak vertenes forsvar, men Larsen Kwarasey var ute og stoppet Ohi.

Gjestene merket at hjemmelaget var rystet og fortsatte å angripe i jakten på en utligning. Brynhildsen og Tonny Brochmann fikk begge store sjanser, men lyktes ikke.

I neste serierunde reiser Vålerenga på besøk til Tromsø, mens Stabæk tar imot Odd på Nadderud.