ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Før eliteseriesesongen ble sparket i gang sist helg gikk Vålerenga-trener Ronny Deila offensivt ut og mente at eliteserien trengte flere lag som kunne utfordre Rosenborg om gullet.

Selv sa Deila på Eliteseriens kick-off på Ullevaal Stadion i slutten av mars at han alltid ville jage etter gullet med sitt Vålerenga-lag, og savnet flere trenere som meldte det samme.

Og når første eliteserierunde nå er ferdigspilt, er ikke telemarkingen mindre offensiv i sine uttalelser.

- Vil alltid si gull

- Jeg kommer alltid til å si at vi går for gull, sier han til Nettavisen etter at tre poeng er sikret i sesongdebuten mot Viking hjemme på Ullevaal Stadion.

- Jeg driter i målsettinger, det er dere journalister som absolutt vil ha det. Jeg kommer til å si gull hver gang jeg blir spurt. Vi har jo ikke tapt noen ting på forhånd, sier norsk fotballs hjemvendte trenerprofil.

LES OGSÅ: VIF-helten brøt løftet

Deila innser imidlertid at hans eget lag har sine begrensninger.

- Vi vet jo hvor vi var i fjor. Vi har mye vi kan utvikle oss på. Vi må skape en vinnerkultur her, sier han.

- Hvordan skaper dere det?

- Det gjør vi ved å jobbe knallhardt hver dag, ha gode økter, god planlegging og lære av de erfaringene vi gjør hele tiden. Bli tydelige i alt vi driver med.

Ikke spesielt imponert

Før årets sesong har klubben forsterket stallen med spillere som Bård Finne, Muhamed Keita og nå nylig Abdi Ibrahim, som skal veie opp for tapet av Sander Berge til belgiske Genk.

Og Vålerenga-fansens våte drøm er å gi Rosenborg kamp om gullet allerede i år.

- Hvor langt er dere unna den drømmen?

- Det er alt for tidlig å snakke om. Det er umulig å si. Først får vi se hvor gode Rosenborg er, svarer Deila.

Og foreløpig er han ikke spesielt imponert over fjorårets seriemestere. Han fikk med seg trøndernes åpningsmatch mot Odd på søndag.

- Er det demotiverende å se Rosenborg knuse en utfordrer som Odd 3-0?

- Nei, ikke i det hele tatt, svarer han raskt.

- Jeg synes ikke de var så særlig gode mot Odd, jeg. Hvis andre synes det, må de gjerne synes det. Jeg synes ikke de var spesielt imponerende. Odd styrte kampen i hele første omgang, og hadde store rom å boltre seg i. Det manglet bare å skape mer på den siste tredjedelen. Hadde Odd scoret først, tror jeg de hadde vunnet den kampen, mener Deila.

Turde ikke hilse på kompisene

Når Christian Grindheim og Magnus Lekven er tilbake fra skader, kan Vålerenga på papiret virkelig se ut som et topplag i Eliteserien. Dekningen er nemlig god. På mandag kom Abdi Ibrahim inn på midten, og gjorde en viktig jobb for Oslo-klubben.

Det mot sine egne. På fredag var Abdi Viking-spiller. Et par dager senere startet han altså mot sine gamle lagkamerater.

- Det var litt rart. Men jeg følte det gikk bra utpå der, sier han til Nettavisen.

- Har du hilst på Viking-gutta etter kampen?

- Nei, det har jeg ikke. Det tør jeg ikke, ler 25-åringen.

- Men, hva skal jeg si, jeg så jo gutta her nå, og de er jo litt lei seg, men de er glad på mine vegne, legger han til.

Hev seg på flyet

Den tidligere Manchester City-spilleren har spilt under Ronny Deila tidligere, på utlån hos Strømsgodset fra Premier League-klubben i 2012 og 2013. Han var ikke vanskelig å be da Vålerenga-treneren meldte sin interesse forrige fredag, og Viking var interessert i å la ham gå fordi klubben trenger å kutte på lønnsutgiftene.

- Jeg fikk en telefon fra Ronny, og han sa at han var veldig interessert. Og jeg kunne ikke si nei til Ronny. Jeg måtte bare ta det raskeste flyet til Oslo, sier Abdi.

- Jeg har spilt for ham før, og kjenner måten han vil spille på. Jeg vet hva han forventer og hvilke krav han setter, forklarer han.

25-åringen synes det synd på sin gamle klubb, som er i en vanskelig økonomisk situasjon.

- Det er leit at de må gi bort spillere. Men sånn er fotballverden, sier han.

Grindheim og Lekven snart tilbake

Så spørs det om Abdi får starte når Vålerengas farlige midtbaneduo er tilbake i spill. Trener Deila utelukker ikke at spillerne er klare innen neste kamp mot Haugesund.

- Grindheim og Lekven har ikke store skader. Der kan det være muligheter i løpet av uka. Det er for tidlig for meg å si, sier Vålerenga-sjefen etter Viking-oppgjøret.

Abdi lover uansett at han skal gjøre sitt for å realisere Deilas gulldrøm. Han er strålende fornøyd med å være tilbake hos sin tidligere trener.

- Hva er det som gjør at dere to blir en god match fotballmessig?

- Han vil alltid få det beste ut av spillerne. Og det er det jeg liker. Alt. Hele pakka, liksom.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Har du sett? Zuccarello-fest da Rangers vant:

HTML EMBED