RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila om Celtic: - Spekulasjoner

Ronny Deila sier det er smigrende å bli nevnt som Celtic-manager, men at det nå er bare spekulasjoner. Han avviser å ha hatt direkte kontakt med den skotske klubben.
Ronny Deila sier det er smigrende å bli nevnt som Celtic-manager, men at det nå er bare spekulasjoner. Han avviser å ha hatt direkte kontakt med den skotske klubben.
Sist oppdatert:
Vil ikke bekrefte ryktene om at han nærmer seg Celtic-jobb.

Ronny Deila sier det er smigrende å bli nevnt som Celtic-manager, men at det nå er bare spekulasjoner. Han avviser å ha hatt direkte kontakt med den skotske klubben.

– Alt dette er spekulasjoner. Jeg har alltid sagt at jeg har en drøm om å komme utenlands, men det er ikke det første jeg tenker på i dag, for å være helt ærlig, sa Strømsgodset-treneren etter cupsmellen på TUIL Arena med 2-4-tap mot Tromsdalen.

Han berømmet 1.-divisjonslaget som et utrolig tøft lag å slå på hjemmebane.

– De har ikke tapt her på mange måneder. Nå forstår vi hvorfor. Det som er begredelig er at vi falt så sammen. Vi hadde egentlig kampen inne i vår bane på 1-1, men så sprakk det opp fullstendig. Vi fikk trøbbel, og da fortjente vi til slutt å tape, sa Deila.

Onsdag var han Fotball-Norges mest ettertraktede intervjuobjekt etter stadig nærmere bekreftelser av at han er en seriøs kandidat til å overta jobben etter Neil Lennon, som ga seg etter tre strake seriemesterskap.

Stolt, men taus

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth var ikke mer meddelsom overfor NTB enn hva Delia var etter kampen. Også han setter «spekulasjon»-stempel på alle antydninger om at klubben kan miste sin suksesstrener.

– Jeg registrerer at mange medier kaller dette mer enn spekulasjoner. Men uavhengig av hva dette måtte være, har vi aldri gått ut og sagt noen ting og bidratt til ytterligere spekulasjoner eller rykter enten det gjelder spillere eller trenere, sa Espeseth til NTB.

Han la til at klubben «på et generelt grunnlag» er stolt av den oppmerksomhet spillere og trenere i Godset får, også ute i Europa.

– Men etter å ha tapt mot et svært sterkt TUIL, er vi først og fremst veldig skuffet nå. Vi hadde lyst til å gå videre i cupen, men tapte for et bedre lag, sa han.

– Tilbudt jobben

Glasgow-avisen Evening Times hevdet onsdag at Ronny Deila er en seriøs kandidat til den ledige jobben som manager i Celtic. VG meldte at Deila allerede er tilbudt jobben. Det ble senere bekreftet av Drammens Tidende.

«Godset har svart på den offisielle henvendelsen at Deila er under kontrakt og at de ikke får lov til å snakke med ham. Forhandlingsutspill», skrev DT-journalist Magne J. Nilsen på Twitter.

«Deila vil selvsagt bli ny Celtic-manager og har gitt Godset beskjed om dette. Spørsmålet er hva Godset klarer å klemme ut i kompensasjon», fortsatte Nilsen. Han har fulgt Strømsgodset svært tett i en årrekke.

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deila.

Ronny Deila har trent Strømsgodset siden 2008. I 2010 ble det cupgull og i fjor seriegull. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere