RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HINDRET SCORING: Stefan Johansen stod i veien da Celtic holdt på å gå opp til 2-1 i Maribor.
HINDRET SCORING: Stefan Johansen stod i veien da Celtic holdt på å gå opp til 2-1 i Maribor. Foto: Sanjin Strukic (Pa Photos)

Deila om Johansen: - Han var Maribors beste forsvarsspiller

Sist oppdatert:
Ronny Deila spøkte om utrolig Stefan Johansen-situasjon.

MARIBOR - CELTIC 1-1: 

MARIBOR (Nettavisen): Celtic tok med seg et viktig resultat hjem til Skottland, etter at de spilte 1-1 mot Maribor i den første kampen i den siste kvalifiseringsrunden i Champions League onsdag kveld.

Celtic-manager Ronny Deila startet med både Stefan Johansen og Jo Inge Berget og begge nordmennene var involvert i nøkkelsituasjoner i både positiv og negativ forstand. 

UAVGJORT: Det ble uavgjort for Deila i Maribor.

Gledelig, sett med norske øyne, var begge de norske spillerne tredje og nest sist på ballen da Callum McGregor sendte Celtic i ledelsen etter seks minutter.

Maribor utlignet minutter senere, men flere mål ble det ikke på "Folkets hage" i Maribor. 

Det kunne det imidlertid fort ha blitt om ikke Stefan Johansen hadde stått på hjemmelagets målstrek 30 minutter ut i oppgjøret.

De fleste trodde nemlig at Celtics Virgil van Dijk skulle heade inn 2-1 da han avsluttet knallhardt foran mål, men dessverre for gjestene ble målet "reddet" av deres egen Johansen.

Celtic er uansett trolig godt fornøyd med uavgjort og bortemål før returkampen på Celtic Park i Glasgow.

Deila-spøk

På pressekonferansen etter kampen spøkte Ronny Deila om den utrolige situasjonen med Johansen.

- Han var Maribors beste forsvarsspiller, sier Deila med et smil, før han skryter av sin landsmann.

- Jeg synes han var veldig god. Han er en leder på banen. Han utvikler seg hele tiden. Han skulle også hatt et mål, men han klarte ikke å sette den.  Jeg er fornøyd med ham, sier nordmannen.

Celtic-manageren var også meget godt fornøyd med resten av laget i Maribor onsdag kveld.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi var godt forberedt og visste hva vi skulle møte. De var fantastiske i 90 minutter. Vi jobbet bra som et lag og skapte sjanser. 1-1 er et bra resultat, men jeg synes også at vi kunne ha vunnet kampen, sier Deila. 

Vanskelig bortekamp
Mens NK Maribor tok seg videre til den siste kvalifiseringsrunden i Champions League, etter å ha slått Maccabi Tel-Aviv sammenlagt over to kamper, gikk Celtic på et 6-1-tap sammenlagt mot Legia.

Celtic avanserte likevel i turneringen etter at Legia ble straffet av UEFA for å ha brukt en suspendert spiller.

Onsdag kveld var det klart for den første av de to kampene mellom NK Maribor og Ronny Deilas Celtic. 

Den norske treneren har ikke lagt skjul på at han var ivrig etter å revansjere den skuffende prestasjonen i Polen, men ventet seg en vanskelig bortekamp når laget hans onsdag kveld entret Ljudski vrt i Maribor.

SCORET: Callum McGregor satte inn 1-0 til Celtic.

Og det var skjerpet Celtic-lag som startet kampen i Slovenia. 

Tidlig scoring
Etter å ha styrt spillet i åpningsminuttet, tok det ikke mer enn seks minutter før skottene gikk opp i ledelsen. 

Angrepet startet med at Stefan Johansen slo en herlig pasning mot landsmann Jo Inge Berget. Sistnevnte var både heldig og dyktig da han fikk med seg ballen, før han avsluttet på mål.

Keeper Jasmin Handanovic reddet nordmannens forsøk, men på returen dukket Callum McGregor opp. Han fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0 til Celtic. 

Scoringen så ut til å tenne hjemmelaget, for det skulle ikke ta mange minuttene før man var like langt i "Folkets hage".

Zeljko Filipovic gjorde en glimrende jobb da han spilte gjennom Damjan Bohar etter 14 minutter. Alene med keeper gjorde Maribor-spilleren alt rett og utlignet for hjemmelaget.

UTLIGNET: Maribor utlignet kort tid etter at Celtic tok ledelsen.


Reddet på strek
Kampen ble mer jevnspilt utover omgangen med sjanser til begge.

Etter 20 minutter var gjestene nære med å ta ledelsen da Charlie Mulgrew headet på mål etter en corner av Johansen. Avslutningen ble imidlertid reddet på strek av en Maribor-forsvarer.

Fem minutter senere var det hjemmelaget som var farlig frempå da Petar Stojanovic avsluttet fra skrått hold. Men til Maribor-supporternes fortvilelse ble skuddet reddet av Celtic-keeper Craig Gordon.

Kampens største mulighet var det imidlertid Celtic som stod for, og igjen var Stefan Johansen involvert. Dessverre for nordmannen i negativ forstand denne gangen.

De fleste trodde gjestene skulle score da Virgil van Dijk headet knallhardt på mål, men på streken stod Johansen og blokkerte scoringen med ansiktet.

Til pause stod det fortsatt 1-1.

Maribor-press
Etter hvilen var det Maribor som kom best i gang, og etter bare to minutter var Tavares nære scoring da han banket til like utenfor 16-meteren, men skuddet gikk like over.

Hjemmelaget fortsatte å presse Celtic også utover omgangen.

60 minutter var spilt da Agim Ibraimi fikk stå alene å heade fra cirka 10 meter, men en strålende redning av Gordon gjorde at det fortsatt stod 1-1.

Celtic kom mer med i spillet utover omgangen, og ti minutter senere fikk Stefan Johansen en kjempemulighet til å sende skottene opp i ledelsen.

Men dessverre for den tidligere Strømsgodset-spilleren klarte han seg dårlig alene med keeper, som avverget. 

Ingen av lagene klarte å score flere mål onsdag kveld, og kampen endte dermed 1-1.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere