RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deila om kritikken: - Historieløst!

SLÅR TILBAKE: Historieløst sier Ronny Deila om kritikerne etter én dårlig obligatorisk kamp.
SLÅR TILBAKE: Historieløst sier Ronny Deila om kritikerne etter én dårlig obligatorisk kamp. Foto: Leszek Szymañski (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den norske Celtic-sjefen slår tilbake.

EDINBURGH (Nettavisen): Tirsdag møtte Celtic-manager Ronny Deila pressen før returoppgjøret med Henning Bergs Legia Warsawa.

Både polske, norske og skotske journalister hadde møtt opp i hopetall for å høre siste nytt fra den norske Celtic-manageren.

Og flere ville vite hva Deila synes om den siste ukens kritikk fra fra aviskommentatorer og gamle fotballprofiler. Flere har hintet om at jobben er for stor for en norsk trener uten internasjonal erfaring.

Deila pustet lettere oppgitt før han slo tilbake:

- De blir historieløse. Etter det jeg forsto tapte (tidligere Celtic-manager) Gordon Strachan 0-5 i sin første kamp. Neil Lennon tapte 0-4 eller 1-4 eller noe sånt. Dette er ikke noe nytt, det er flere fotballtrenere som har tapt fotballkamper før, sier Deila.

- Igjen blir ting dratt ut av alle dimensjoner, og vi vet hvordan det jobbes. Det er helter og syndebukker i dette gamet, sier Deila.

- Ikke Messias
På pressekonferansen lurte flere av journalistene på om han kommer til å gjøre noe annerledes mot Legia denne gangen.

- Det er viktig at vi ikke forandrer for mye, for spillerne må være trygge på rollene og hva man skal gjøre. Vi forandrer oss ikke, men vi skal forbedre oss, sier han.

- Jeg kommer aldri til å forandre spillestil, men jeg kan forbedre meg. Jeg er ikke Messias, men jeg vil jobbe hardt. Det var en hard men lærerik kveld sist, men vi skal bli bedre, lover Deila.

Underveis i pressekonferansen gjentok Deila flere ganger at Celtic skal angripe polakkene fra første stund. Men alt med måte, påpeker han.

- Det er viktig å være tålmodig, for man kan ikke bare hoppe i angrep uten å tenke på forsvar. Det kan være godt angrepsspill å være gode i forsvar, vi kan vinne ballen høyt for eksempel. Vi var for dårlige bakover på banen sist, og hvis vi klarer å tette igjen kommer vi til å skape sjanser, tror han.

- Ulempe at kampen ikke spilles på Celtic Park?

- Jeg har ikke brukt noe energi på det, og har ikke vært der.

- Spillerne har det, kontrer en skotsk journalist.

- Ja, men atmosfæren her var utrolig sist, og gressmatta er veldig, veldig bra. Det blir ikke noe problem, hevder Celtic-sjefen.

- En hard dag
Den gamle Godset-treneren fikk også flere spørsmål om prestasjonen i kampen som ble spilt for en uke siden. Den glemmes nemlig ikke med det første.

- Det var en hard dag, men vi får mange sånne i et fotballiv. Det gjør at man må reflektere, man må bruke det til å slå tilbake. Det er alltid noe positivt i det negative. Denne uka har vi brukt til å få masse energi inn i kampen. Det manglet vi sist, vi manglet selvtillit og var passive. Vi har alt å vinne, og snur vi dette blir det en massiv natt, sier Deila, og legger til:

- Om vi klarer å snu dette, kan det bli en opplevelse som havner i kategorien rett under det å få barn. Det er dette man ønsker og drømmer om. «Ha et Celtic-hjerte» har noen fortalt meg, og det er et fantastisk uttrykk. Det manglet vi i kampen sist, mener nordmannen.

- Blir det alle mann i angrep mot Legia?

- Ja, men slik er det hver gang på hjemmebane, det samme skal vi også i morgen, lover Deila.

Johansen: - Har en sjanse
I tillegg til Deila møtte Stefan Johansen pressen på Murrayfield stadion tirsdag ettermiddag.

PÅ PLASS: Stefan Johansen på pressekonferansen,

Midtbanespilleren har tro på at Celtic kan klare å komme seg videre på mirakuløst vis onsdag kveld.

- Vi må vinne 3-0. Vi var skuffet etter forrige kamp, men vi har fortsatt en sjanse, og må prøve å få energi nok inn i kampen. Vi spilte ikke på den måten vi ville sist gang, men vi har kvaliteten som trengs for å score tre mål. Vi må bli bedre enn forrige gang, men vi kan score tre mål, gjentar Johansen.

- Hvorfor gikk det galt sist? Spurte en skotsk journalist.

- Vi hadde ti mann, og det gjorde det vanskeligere. Manageren har gjort det klart hva han ønsker i morgen, og nå er det opp til oss, sier Johansen.

At kampen går på Murrayfield og ikke Celtic Park, påvirker ikke midtbanespilleren nevneverdig.

- Du spurte feil mann, for jeg har ikke spilt der. Men vi vant 4-0 her mot Reykjavik sist, og da var fansen utrolige. For meg er det ikke en ulempe, fansen blir fantastiske i morgen. Forhåpentligvis kan vi gi dem noe å juble for, sier 23-åringen.

Kampstart er 20.45 onsdag kveld. Vinneren av oppgjøret går videre til siste kvalifiseringsrunde til Champions League.

Nettavisen er på plass i Skottland og kommer med flere saker både før og etter kampen.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere