Gå til sidens hovedinnhold

Deila om Vålerenga i fritt fall: - Jeg er bekymret

Men Vålerenga-treneren tror klubben unngår «stadionforbannelsen» som hviler over norske lag.

Lørdag 24. juni vant Vålerenga 3-1 over Lillestrøm på Ullevaal Stadion, og klatret opp på fjerdeplass på tabellen - fire poeng bak serieleder Rosenborg.

Men etter det har det sagt bråstopp for hovedstadslaget.

Den femte seriekampen på rad uten seier ble spilt lørdag, da nettopp Lillestrøm ble for sterke og fikk revansje for tapet på Ullevaal for to måneder siden med 2-1-seieren på Åråsen.

Sommeren har med andre ord hatt en uheldig innvirkning på Vålerenga. Tre poeng på de fem siste seriekampene er ikke akkurat musikk i ørene for trener Ronny Deila. Ei heller kun to scorede mål på de samme fem kampene.

Vålerengas form bekymrer treneren.

- Ikke noe vi ønsker

- Ja, det gjør den jo. Det er ikke noen tvil om det. Det er ikke noe vi ønsker. Vi må jobbe steinhardt og trene godt nå for å snu trenden, det er den eneste måten å gjøre det på, sier Deila til Nettavisen etter 1-2-tapet for Lillestrøm.

- Hva har skjedd med Vålerenga i løpet av ferien?

- Det har ikke skjedd noe i ferien, det har det ikke. Vi gjorde en grei prestasjon i Kristiansund, men vi fikk ikke med mer enn ett poeng. I Drammen var vi dårlige, rett og slett. Det var den dårligste kampen vår, sier treneren.

Deila mener at skader på viktige spillere, som Moa og Daniel Fredheim Holm, har ødelagt mye i starten av høstsesongen.

Les også

39 år gamle Kippe ledet Lillestrøm til seier over erkerivalene

- Vi har hatt trøbbel, spesielt med spissrollen. Moa har vært veldig mye ute med skade. Da blir vi veldig små og like. Og da får vi heller ikke utnyttet de forskjellige rommene. Men nå er situasjonen som den er, også må vi rette på det over tid, sier han.

- En toppspiss er viktig, se hva Erling Knudtzon har betydd for Lillestrøm. Men det er ikke noen unnskyldning i seg selv. Vi har det vi har, og mot Lillestrøm skaper vi nok sjanser til i hvert fall å få med oss ett poeng. Men vi er ikke effektive nok. Og vi treffer stanga og bakhodet, eller trynet, på Tollås Nation. Marginene har ikke vært helt der, heller.

«Stadionforbannelse»

Han har tid til å rette opp på situasjonen. Neste søndag gjester Vålerenga Lerkendal for å spille cupkvartfinale mot Rosenborg, før det er landslagspause. Når serien starter opp igjen i midten av september, har laget flyttet inn på nye Vålerenga Stadion, lagets nye lekestue på Valle Hovin på Oslos østkant.

Påfallende ofte har imidlertid et nytt stadionanlegg hatt en kortsiktig, negativ effekt på fotballklubber:

I 2005 innviet Aalesund sin nye Color Line Stadion. Samme sesong rykket klubben ned fra Eliteserien.

I 2007 fikk både Odd, Start og Sandefjord nye arenaer med henholdsvis Skagerak Arena, Sør Arena og Komplett Arena. Alle de tre lagene måtte samme sesong ta den tunge veien ned én divisjon.

Det virker som om det tar tid for et lag å venne seg til en ny stadion. Det er imidlertid en problematikk som ikke bekymrer Vålerenga-kaptein Christian Grindheim noe særlig. Ikke engang når vi vet at Vålerenga ikke har trivdes utenfor Ullevaal Stadion hittil i sesongen, med kun to seiere på ti forsøk på fremmed gress.

- Ikke så kjempegalt

- Det kan stemme, det (at vi ikke har vært bra på bortebane, red.an.). Men du må huske at vi aldri har trent på egen stadion. Nå får vi ny stadion og får trene der hver dag. Det jo være en fordel, sier Grindheim til Nettavisen.

Han er ikke like bekymret som treneren over Vålerengas svake form den siste tiden.

- Vi har to tap siden 21. mai også, da, så du kan jo vinkle det en annen vei også. Det er ikke så kjempegalt. Hvordan du vil vinkle er opp til deg, men som fotballmann kan jeg godt svare to tap siden 21. mai, så legger vi den ballen død. Enig?

- Nja... fem kamper uten seier høres ikke så bra ut?

- Nei, det er selvfølgelig ikke det. Vi har tre uavgjorte og to tap. Det er tre uavgjorte kamper som vi burde vunnet, alle tre, men det klarte vi ikke. Vi klarer ikke å avgjøre kamper til vår fordel akkurat for øyeblikket, svarer Grindheim.

Kunstgressfordel

Det må laget lære seg, dersom ikke den nye hjemmearenaen skal bli åsted for en kamp mot nedrykk utover høsten. Ronny Deila er trygg på at laget skal utnytte sin nye stadion til sin fordel.

- Vi har vært bra på kunstgress, så det tror jeg kommer til å passe oss bra, sier Vålerenga-sjefen.

- Uansett om vi får ny stadion eller er på Ullevaal, så er det forholdsvis nytt når du nesten aldri trener der. Nå kommer vi til å trene der hver dag. Det tror jeg kommer til å bli kjempebra, legger han til.

Les også

Jesé med drømmedebut mot Arsenal

Har du sett denne?

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Kommentarer til denne saken