*Nettavisen* Sport.

Deila ønsker ny Ødegaard-overraskelse

- Han overrasker alltid når han får sjansen, sier Celtic-manageren.

03.10.14 08:27
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=VBMZpr6ilnSOgSupc7dl77xScXsqjC1UCTUIgFk3fuZYnaIDFOubzoM5E0dKLM44eOt15f72syOKY_VK3NztLH3aUoqLXIUMiiOWDOrWCxQKsouhaM55n8P92YQYWuUk4JfJ4boxBKk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Ronny Deila kastet Martin Ødegaard inn mot seniorer allerede som 13-åring. Celtic-sjefen gleder seg til å se unggutten mot Malta og Bulgaria og kanskje i Skottland neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Martin Ødegaard ble denne uken tatt ut i A-landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ødegaard-temperaturen holder seg. Starter 15-åringen mot Malta eller ikke? Er landslagstrener Per-Mathias Høgmo fristet til å prøve eller blir det bare med innhopp?

- Er Ødegaard moden for å starte i EM-kvalkampene?

- Han overrasker alltid når han får sjansen. I januar spilte han for oss i Strømsgodset mot Astra (i Celtics europaligapulje). Vi vant 1-0, og han kom inn siste halvtimen og ga oss målet vi trengte for å vinne.

- Jeg håper han får sjansen (på landslaget til uka). Da blir det i hvert fall morsomt for oss som skal se på, sier Ronny Deila til NTB.

Celtic?

Han er som de fleste veldig svak for norsk fotballs nye funn. Kremen av klubber i Europa har Ødegaard veldig høyt oppe på innkjøpslisten.

- Det viktige for ham nå er å spille fotball og A-kamper på det høyest mulige nivået. Det er viktig ikke å hoppe for høyt med en gang, men å få utfordringene til riktig tid.

- Celtic noe for ham?

- Det kan godt være det om et års tid eller noe slikt. Det er nok kanskje et riktig steg vi snakker om da. For så å ta det neste steget etter det igjen. Men det er hva han gjør i hverdagen som er avgjørende. Martin har imponert meg med måten han jobber på for å bli bedre. Det er det som kommer til å gjøre ham til en god spiller.

Klikk på bildet for å forstørre.

Celtic-manager Ronny Deila åpner for å hente Martin Ødegaard til Skottland med tid og stunder. Foto: Imago/action Plus


Tidlig

Deila ga Ødegaard sjansen på seniornivå da han bare var 13 og et halvt år gammel. Treneren smiler bredt når han ser på bildet fra Ødegaards første A-kamp med Godset.

- Den husker jeg veldig godt fordi det var debuten hans. Det var mot erkerivalen Mjøndalen (med pappa Hans Erik på benken), og vi tapte 1-5. Martin gjorde ikke mye feil med ballen, men han jobbet ikke så hardt defensivt.

- Jeg så da at dette var noe som trolig kom til å bli veldig bra selv om veien er lang. Før den kampen hadde jeg snakket med mange som fortalte om hvor god han var.

Ødegaards Strømsgodset-kontrakt løper ut neste høst, men mye tyder på at han selges før den tid.

Kanskje blir første stopp Celtics idylliske treningsanlegg i Lennoxtown. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag