*Nettavisen* Sport.

Deila-yndling: - Lært mer på fem kamper i England enn jeg gjorde på to år i Celtic

FREKK? Southamptons Virgil van Dijk får kritikk etter å ha slengt med leppa mot sin gamle arbeidsgiver. Foto: Glyn Kirk (Afp)

Virgil van Dijk (24) vekker oppsikt.

08.10.15 10:54

- Jeg har lært mer på fem kamper i Premier League enn jeg gjorde på to år i Celtic, sier han ifølge den nederlandske nettsiden NU sport.

Van Dijk var lenge hjertet i Celtic-forsvaret under Ronny Deila.

Men da det skotske storlaget ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League i sommer, valgte de å selge midtstopperjuvelen til Southampton for i overkant av 100 millioner kroner.

- Kan ikke tro det

Deila har ikke kommentert midtstopperens uttalelser, men nå får 24-åringen så ørene flagrer av Celtic-legende Frank McAvennie.

- Jeg kan ikke tro at han gyver løs på Celtic og skotsk fotball etter å ha vært fem minutter i England, sier McAvennie til den skotske avisen Daily Record.

Han mener van Dijk bør vise mer respekt overfor gamleklubben, som tross alt utviklet ham til å bli en glimrende midtstopper siden overgangen fra Groningen i 2013.

- Det er galt av ham å bite hånden som har foret ham i to år. Jeg har alltid ment at han har egenskapene som gjør ham til en god stopper, og at han måtte gå videre for å utvikle seg. Men kommentarene hans får det til å høres ut som han var for god for skotsk fotball, og at Celtic har holdt ham tilbake, når realiteten er at han falt gjennom et par ganger. Til og med i ligakamper, sier McAvennie.

Vent til Agüero

Han roser likevel midtstopperen for en god start i Southampton. Men nå ber han van Dijk om å roe ned kommentarene - og ber ham vente med å være «cocky» før han virkelig har fått testet seg i Premier League.

- La oss nå se hvordan han gjør det mot en spiller som Sergio Agüero. Da får vi se hvor mye han har lært.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.