RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deilas nye stjerne spilte 14 kamper på ni år i City

NY MANN: Dedryck Boyata er klar for Celtic.
NY MANN: Dedryck Boyata er klar for Celtic. (celticfc.net)
Sist oppdatert:
Celtic har hentet sin første spiller i sommer.

Ronny Deilas Celtic offentliggjorde tirsdag signeringen av den belgiske midtstopperen Dedryck Boyata fra engelske Manchester City.

Overgangen ble bekreftet på Celtics nettsider. 24-åringen blir dermed manager Ronny Deilas første signering i sommerens overgangsvindu.

Boyata kom til Manchester City helt tilbake i 2006 og har gått gradene i klubben. Han fikk imidlertid få sjanser av Premier League-klubben.

14 på ni år
Debuten kom i 2010 i FA-cupen, men totalt har det kun blitt 14 ligakamper på de ni årene han har vært hos de lyseblå. Han står bokført med én scoring, den kom i europacupen.

Stopperen fikk også 17 kamper på et låneopphold i Bolton.

- Jeg valgte Celtic, fordi klubben har en plan for meg. Manageren kom til Manchester for å møte meg og vi snakket sammen. Jeg likte planene hans, forteller Boyata.

Erstatter kompis
Boyata skal ha kostet skottene rundt én million pund. Han skal erstatte Jason Denayer, som var på lån i Celtic fra nettopp City.

- Deila sa til meg at han trengte en stopper for å erstatte Jason. En stopper som kan spille fotball og kan ta med seg ballen opp i banen, emn også en som vinner dueller, sier han.

- Med meg får Celtic en stopper som er rask, sterk og god med ballen, sier belgieren.

Daily Mail skriver at Deila vil gjøre alt han kan for å beholde stjernen Virgil van Dijk i sommer, slik at han kan spille sammen med Boyata bak.

Boyata har lenge blitt sett på som en lovende spiller, men i City har det vært vanskelig å bryte gjennom siden flere profiler har stått foran i køen.

I Celtic kan nok Boyata vente seg mer spilletid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere