*Nettavisen* Sport.

Del Piero straffet Roma

Alessandro Del Piero avgjorde kampen mellom Juventus og Roma på et kontroversielt straffespark – og fikk seg en kilevink.

06.03.05 14:16

I sommer forlot Fabio Capello Roma til fordel for Torino og «den gamle damen». Lørdagens oppgjør mellom Roma og Juventus var Capellos første kamp på sin gamle hjemmebane etter overgangen.

Og Fabio Cannavaro sørget for en pangåpning for Juventus. Da Romas keeper Ivan Pelizzoli måtte ikke klarte å holde en heading fra Zlatan Ibrahimovic etter 11 minutters spill, var Cannavaro på pletten og nikket returen i nettet.

Antonio Cassano utliknet for hjemmelaget i det 39. spilleminutt etter å ha blitt spilt vakkert fri av Francesco Totti.

Hett oppgjør
Så startet bråket. Minuttet før pause la Romas greske EM-helt Trainos Dellas Juventus-spissen Marcelo Zaleyeta i bakken, og dommeren blåste straffe.

Det førte til ville protester fra Roma-spillerne som insisterte på at situasjonen hadde funnet sted utenfor straffefeltet. Etter et par minutter fikk dommeren kontroll på situasjonen og Alessandro Del Piero satte straffen sikkert i mål.

Like etter slo Romas Leandro Cufre Del Piero i ansiktet, men heldigvis for Cufre så dommeren så ikke slaget. Argentineren heldig som fikk fullføre kampen for Roma.

Etter pause fikk Zlatan et mål annulert for offside, og det endte 2-1 til Juventus i Roma.

Jevnt i toppen
- Det var en viktig kamp for begge lag, så vi fikk et temeperamentsfullt oppgjør. Men det er normalt. Fotball er ikke et kvinnespill, sa Capello etter kampen.

Trepoengeren på bortebane gjør at Juventus og Milan deler tabelltoppen i Serie A, når det gjenstår elleve runder.

Milan vant 2-1 borte mot bunnlaget Atalanta lørdag. Andrea Pirlo ble matchvinner for bortelaget med kampens siste spark på ballen.

Klikk her for tabell og kampfakta for Serie A.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.