RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødela igjen

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
For åtte år siden ødela tabben hans for Danmark i fotball-VM. Nå tabbet han seg ut igjen.

DANMARK-JAPAN 1-3 (Slutt)
Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.
KAMERUN-NEDERLAND 1-2 (Slutt)
Her kan du se hvordan utviklingen i kampen var fra minutt til minutt.

Det var 8. delsfinalen i fotball-VM i 2002. Danmark – England. Danskene drømte om en kjempeskalp.

Men etter bare fem minutter gikk det galt.

Keeper Thomas Sørensen (nå 34 år) mistet en heading fra Rio Ferdinand, og danskene forsvant til slutt ut av VM etter et klart 0-3-tap.

Torsdag kveld var det, dessverre for danskene, déjà vu.

Ny kjempetabbe
Det var riktignok ikke England. Det var ikke 8. delsfinale. Det var ikke en heading. Det var imidlertid Japan. Det var en kamp Danmark måtte vinne. Og det var et frispark fra om lag 25 meter etter 17 minutter.

Det var keepermat.

Men det ble en gedigen keepertabbe.

Keisuke Hondas frispark forsvant nemlig forbi en merkelig tafatt Sørensen, og plutselig måtte Danmark score to.

Men det skulle bli verre.

Etter en halvtime økte nemlig Yasuhito Endo, etter nok et frispark, og heldigvis for Sørensen kunne han ikke lastes for den. Det var utsøkt japansk kvalitet.

Men da måtte Danmark score tre.

Én redusering
De hadde også noen muligheter utover i kampen, og fikk sin redusering da Jon Dahl Tomasson, på en retur på egen straffe, satte inn 1-2. De var imidlertid aldri i nærheten av å score de tre målene de trengte. I stedet kunne Shinji Okazaki sette punktum med sin 3-1-scoring like før full tid.

Dermed reiser danskene hjem fra VM allerede etter gruppespillet, og det vi vil huske er selvmålet som felte laget mot Nederland i første kamp, Dennis Rommedahls oppvisning mot Kamerun i forrige kamp.

Og dessverre også tabbene til Sørensen.

Tidligere i VM uttalte han at han håpet at folk ville se at han hadde lært fra 2002-tabben, og at folk fikk se en ny side av ham.

- Det var ikke noe gøy sist. Vi fikk ikke en ny sjanse. Vi var ute. Det var vondt å takle, det er det for alle keepere som gjør feil i store kamper, men jeg lærte mye av det. Man lærer å håndtere tabber bedre. Man lærer at man skal ta mindre risiko. Man blir litt klokere. Jeg håper å vise det under dette mesterskapet, sa han forrige uke.

Kanskje er han blitt klokere. Tabbene er han imidlertid ikke kvitt, og det kunne også gått enda verre for keeperen torsdag. Tre minutter etter pause slapp han nemlig på uforståelig vis – igjen – et frispark fra langt hold, men denne gangen gikk skuddet gjennom fingrene hans, i stolpen og ut.

- Dette var unødvendig. Vi hadde kommet godt i gang i kampen, men så skjedde det (unødvendige baklengsmålet), sier Danmarks trener, Morten Olsen til BT.

Paraguay neste
Japan reiser imidlertid ikke hjem.

De er klare for 8. delsfinalen, og i den møter de Paraguay. Gruppevinner Nederland, som slo Kamerun 2-1 torsdag, møter Slovakia i sin 8. delsfinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere