*Nettavisen* Sport.

Delte meninger om Houllier

Engelske medier er delte i synet på om Gerard Houllier kan overleve i Liverpool etter torsdagens sorti i UEFA-cupen. Les hva de skriver og si din mening om Liverpool.

26.03.04 10:34

Med 1-2 mot Marseille forsvant Liverpools siste håp om et trofé denne sesongen. Resultatet økte også spekulasjonene rundt manager Gerard Houlliers fremtid.

- Kan vel ikke overleve?
- Fremmedlegionen bruker Marseille som avreisested til Afrika. Etter torsdagens kamp burde Houllier nøye tenke gjennom om ikke han skal verve seg til dem, skriver tabloidavisa The Suns kommentator.

Etter kampen klaget Houllier på dommeren som viste ut Igor Biscan rett før pause. Utvisningen snudde kampen i Marseilles favør. The Sun kjøper ikke klagingen.

- Sånn kan skje hvis man bruker en midtbanespiller som midtstopper, og setter Stephane Henchoz på benken, skriver avisa.

Og innrømmer at det er vanskelig å se for seg noe annet enn et managerskifte i Liverpool til sommeren.

- Claudio Ranieri ligger på andreplass med Chelsea, og kan fortsatt nå Champions League-finalen. Når han er på vei ut av Chelsea, virker det utenkelig at Houllier skal overleve i Liverpool. Seirer mot Portsmouth og Wolverhampton skapte prat om en opptur, men alt pratet er vel egentlig bare en utsettelse av det som ville vært uunngåelig i alle andre klubber, skriver avisa videre.

The Mirror er imidlertid mer usikker.

- Ingenting skjer før sesongslutt, og hvis Houllier kan styre Liverpool frem til 4. plassen i serien, så får han kanskje fortsette, skriver avisa.

- 4. plassen viktigst
Og støttes av Torbjørn Flatin, redaktør for bladet ”Kopite” som gis ut av den norske supporterklubben.

- Jeg tror ikke det å bli slått ut av UEFA-cupen har så veldig stor betydning. Det ville vært positivt hvis laget nådde finalen, men selve tapet har nok ikke så mye å si for Houlliers posisjon, sier Flatin til TV 2 Nettavisen.

- Jeg tror Houllier får fortsette hvis Liverpool klarer 4. plassen, men at det skal mye til for at han overlever hvis det ikke blir 4. plass, legger han til.

- Hva mener fansen om Houllier?

- Mitt inntrykk er at majoriteten av fans, både på The Kop og ellers, ønsker et skifte. Men styreformann David Moores er kjent for å ha vanskelig for å ta vanskelige avgjørelser, og jeg sitter med en følelse av at deler av styret håper å få en grunn til å la Houllier fortsette. Den kan de få med 4. plassen, sier Flatin videre.

- Men blir Liverpool nummer 4?

- Jeg tror det. De har fem hjemmekamper igjen av de siste ni, og skal blant annet møte Charlton og Newcastle hjemme. Dette kan de avgjøre selv, og de avslutter jo også på hjemmebane mot nettopp Newcastle, sier han.

Bør Houllier få fortsette hvis Liverpool blir nummer fire, eller må det et managerskifte til i Liverpool uansett? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.