*Nettavisen* Sport.

Delte ut julegaver da han fikk sparken

Foto: Scanpix/Afp

André Villas-Boas skal ikke ha vært forberedt på hva som ventet han mandag.

17.12.13 09:44

Mandag kom meldingen om at Andre Villas-Boas er ferdig som manager for Tottenham Hotspur.

Beskjeden kom kun én dag etter det pinlige 5-0-tapet på White Hart Lane mot Liverpool.

Julegaver
Ifølge The Guardian var Villas-Boas på plass på treningsfeltet som normalt mandag morgen. Der gikk han rundt til de ansatte i Tottenham og delte ut julegaver fra personlig lommebok.

Så møtte han Daniel Levy, og Tottenhams styreformann var i langt dårligere julehumør. I stedet for gaver og ønske om en god jul, fikk portugiseren beskjed om at han var ferdig i klubben.

Allerede onsdag skal Spurs igjen i aksjon når de møter West Ham i kvartfinalen i ligacupen. Da er det tidligere Tottenham-spiller Tim Sherwood som har fått ansvaret å lede laget, melder klubben på Twitter. Han vil få hjelp av Chris Ramsey og Les Ferdinand.

Klubben skriver også at Steffen Freund og Tony Parks får fortsette som trenere i Tottenham, mens Jose Mario Rocha, Luis Martins og Daniel Sousa vil forlate klubben.

Anerkjente The Times hevder at Sherwood fort kan få jobben som manager ut sesongen og engelsk presse utelukker heller ikke at den tidligere Blackburn-kapteinen kan bli en langsiktig løsning. Han må riktignok regne med konkurranse fra managere med langt mer erfaring.

Den britiske pressen plukker ut flere kandidater til den ledige jobben i Nord-London. Engelske medier melder om fallende odds på blant andre tidligere England-sjef Fabio Capello og danske Michael Laudrup.

Under presenterer vi noen av favorittene til å ta over etter Villas-Boas:

Fabio Capello
Capello er et stort navn innenfor fotballverdenen. Han har gode resultater med blant annet Milan i Serie A og Real Madrid i La Liga, og han er kjent i England etter å ha sittet som landslagssjef i 4 år. Capello, som nå trener VM-klare Russland, ble observert på White Hart Lane under søndagens storkamp, noe som ikke setter noen stopper for ryktene rundt italieneren som favoritt til å ta over Spurs. Capello skal riktignok ha vært på White Hart Lane søndag i forbindelse med en TV-sending, men det hindrer ikke blant annet Sky Sports og London Evening Standard å lansere Capello som den store favoritten til å få jobben. At italieneren i tillegg kjenner direktør Franco Baldini skader nok ikke italienerens sjanser om å motta et tilbud.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Guus Hiddink
Hiddink er en gammel ringrev, og en kjenning i britisk fotball. Han har tidligere vært sjef for Chelsea, hvor han vant FA-cupen. Hiddink skal ta over Nederland etter sommerens VM, og vil mest sannsynlig bare være aktuell på en korttidskontrakt. Likevel er han én av kandidatene til den engelske pressen.

Franco Baldini
Franco Baldini er allerede inne i Tottenham-systemet, og har masse erfaring fra jobber i blant annet Real Madrid og under Capello i England. Minuset for Baldini er at han ennå ikke har managererfaring, men likevel spekulerer blant andre Sky Sports i om han kunne tenke seg managerjobben.

Michael Laudrup
Swanseas danske manager er et annet navn som blir nevnt. Den tidligere danske storspilleren hadde stor suksess, som arvtaker for Brendan Rodgers forrige sesong, og vant overraskende ligacupen med den walisiske klubben. Dansken ble mandag fort nevnt som en kandidat for Tottenham, men ifølge Daily Mail skal Laudrups agent allerede ha fortalt at Swansea-manageren vil bli værende i Wales ut sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Tim Sherwood
Nevnte Tim Sherwood ser altså ut til å få muligheten til å lede Spurs i de neste kampene, men 44-åringen vil trolig være en kortsiktig løsning for Daniel Levy. Den tidligere midtbanespilleren jobber som trener i klubben allerede, og kjenner godt til både klubben og spillerne i klubben. 44-åringen vil antakeligvis være likt blant fansen, men spørsmål rundt hans erfaring som manager vil raskt dukke opp. Skulle han imidlertid få fart på Spurs i de neste kampene, vil naturligvis spørsmålet stilles om han ikke kan fungere som en langsiktig løsning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Roberto Di Matteo
Roberto Di Matteo var Villas Boas arvtaker i Chelsea, og kan også bli hans arvtaker i Tottenham. Han vant Champions League med Chelsea, men har vært uten jobb i omtrent et år. Di Matteo er dog linket sterkt til den ledige jobben hos West Bromwich også.

Glenn Hoddle
Gary Lineker skrev mandag på Twitter at gjerne ønsker å se Glenn Hoddle som klubbens nye manager. Hoddle er én av klubbens store legender og har allerede fått prøve seg som Tottenham-manager en gang tidligere i perioden mellom 2001 og 2003. Han har imidlertid ikke jobbet som manager siden han forlot Wolverhampton i 2006, men Lineker mener det er på tide at 56-åringen returnerer til fotballen. «Hadde elsket å se at Glenn Hoddle fikk en ny mulighet på dette nivået. Han har et strålende fotballhodet», skrev Lineker. Engelsk presse lanserer også Hoddle som en av kandidatene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Mauricio Pochettino
Enkelte var skeptiske da Southampton erstattet Nigel Adkins med Mauricio Pochettino forrige sesong, men argentineren har virkelig fått fart på the Saints etter at han tok over. Klubben ligger for øyeblikket på en 9. plass etter imponerende forestillinger. The Saints har også spilt på en måte som appellerer til Tottenham-fansen, og det er ikke overraskende om Levy vil forsøke å hente argentineren fra Southampton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag