RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demidov: - Få topplag spiller slik

Foto: Ned Alley (scanpix)
Sist oppdatert:
Vadim Demidov er ikke bare enig med Nils Arne Eggen.

ROSENBORG-AIK 3-0(4-0 SAMMENLAGT)

LERKENDAL (Nettavisen): Vadim Demidov har vært blant Rosenborgs aller beste spillere denne sesongen. Viktig var han også da Rosenborg onsdag sikret seg et nytt gruppespill i Europa.

Midtstopperen scoret det viktige 2-0-målet mot svenske AIK, samtidig som han og forsvarskollegene sørget for rent bur.

Det siste var ingen selvfølge etter at Rosenborg slapp inn tre mål hjemme mot Haugesund forrige helg. Etter det oppgjøret etterlyste Nils Arne Eggen større vilje til å stå mann mot mann bak på banen mens trønderne var i angrep.

Eggen etterlyste høyere kvalitet i det individuelle forsvarspillet, noe RBK-treneren mener hans beste RBK-årganger var ekstremt gode på. Samtidig påpekte Eggen at offensiv markering kanskje var det området der Rosenborg-forsvaret i dag har mest å hente.

Den kritikken er imidlertid ikke Vadim Demidov helt enig i.

- Det er veldig få topplag i dag der man ser at midtstopperne blir etterlatt mann mot mann, sier Demidov til Nettavisen.

- Små justeringer
Men dersom forsvarsspillet mot Haugesund var svakt, var det klar forbedring i onsdagens kvalifiseringsoppgjør mot AIK. Demidov og stoppermakker Kris Stadsgaard slet til tider i førsteomgangen med svenskenes hurtige og uforutsigbare spiss, Mohammed Bangura.

- Tja, jeg synes ikke han var spesielt farlig, sier Demidov, som uansett mener at Rosenborg var langt tryggere mot AIK, enn de tilfellet var mot Haugesund.

Etter hvilen derimot var det slutt på alle svenske tilløp til angrep, og Demidov og Stadsgaard hadde full kontroll på det lille som kom.

- Det er bare små justeringer som skal til. Altså, vi sto til tider mann mot mann også i dag, men vi var flinkere til å nekte dem rom å løpe i, og da blir det vanskeligere for dem, sier Demidov.

Midtstopperen gledet seg over at Rosenborg gikk videre, men også det faktum at laget holdt nullen.

- Det er alltid deilig å holde nullen, det var viktig for oss, sier han, som også fant rom til å smile over sitt eget mål.

- Det er alltid morsomt med mål, spesielt for en midtstopper.

- Ingen kontakt mellom klubbene
Demidov er inne i sin siste periode som Rosenborg-spiller i denne omgang. Midtstopperens kontrakt går ut etter sesongen, og Demidov har allerede signert for spanske Real Sociedad fra og med nyttår.

Onsdag kom meldingen om at den spanske klubbens trener tror Demidov blir spilleklar i løpet av august, mens Rosenborg hevder det ikke har vært noen kontakt mellom klubbene siden forhandlingene ble avsluttet i slutten av juli.

- Det har ikke vært noe kontakt mellom klubbene i det hele tatt, sier sportslig leder Erik Hoftun til Nettavisen.

Selv tenker Demidov minst mulig på hvor han ender opp, i stedet fokuserer han på tiden som kommer i Rosenborg. Og det er noe han gleder seg til.

- Det gjør meg ingenting om jeg må bli her. Det ville vært stort å oppleve Champions League med Rosenborg, sier Demidov, som likevel ikke utelukker at han forsvinner allerede i høst.

- Det er opp til klubbene nå, men jeg har ikke hørt noe nytt. De blir kanskje enige, men jeg tenker ikke så mye på det, avslutter Demidov.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere