RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demidov klar for Minnesota United


KLAR FOR AMERIKANSK EVENTYR: Vadim Demidov fortsetter karrieren i USA og Minnesota United.
KLAR FOR AMERIKANSK EVENTYR: Vadim Demidov fortsetter karrieren i USA og Minnesota United. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vadim Demidov fortsetter karrieren i USA.

Vadim Demidov er klar for den ferske Major League Soccer-klubben Minnesota United.

Den tidligere Brann-kapteinen bekrefter tirsdag kveld overfor Nettavisen at han har signert en toårsavtale med opsjon på enda et år i MLS-klubben.

Hadde flere tilbud

30-åringen forteller at han har fått et godt førsteinntrykk av sin nye klubb.

- Minnesota kom i kontakt med min agent Bjørn Tore Kvarme i desember og viste stor interesse med en gang. Jeg snakket med sportsdirektøren og treneren og fikk et veldig godt inntrykk av begge to. De hadde «scoutet» meg lenge og visste hva jeg kunne tilføre laget, sier Demidov til Nettavisen.

Les også: Demidov forlater Brann

Til tross for tilbud fra flere klubber i Europa, valgte den tidligere Spania-proffen å fortsette karrieren i USA.

- Jeg hadde veldig lyst til å prøve meg i MLS, som er en liga i enorm utvikling. Ambisjonene til klubben samsvarte med mine. Jeg hadde konkrete tilbud fra Skandinavia, Spania og andre europeiske toppklubber, forteller Demidov.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HADDE FLERE TILBUD: - Jeg hadde konkrete tilbud fra Skandinavia, Spania og andre europeiske toppklubber, sier Vadim Demidov. Foto: Simen Lønning (Nettavisen).

Bygger ny stadion

Vadim Demidov kom til Brann foran 2014-sesongen og var med på å rykke ned med klubben i sin første sesong i Bergen.

Midtstopperen valgte å bli med ned i OBOS-ligaen og var toneangivende både i 2015-sesongen og i Branns overraskende sølvsesong i fjor.

Les også: Det store intervjuet med Vadim Demidov

30-åringen har tidligere vært innom klubber som Rosenborg, Real Sociedad, Eintracht Frankfurt, Celta Vigo og Anzji.

Minnesota United spiller sin første sesong i Major League Soccer i 2017 og trenes av tidligere Aston Villa- og Manchester City-spiller Adrian Heath.

Klubben er i ferd med å bygge en stadion, med plass til rundt 20.000 tilskuere, som skal stå klar i løpet av neste år.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NY STADION: Dette stadionanlegget blir Minnesota Uniteds hjemmebane fra og med 2018. Denne sesongen spiller laget sine hjemmekamper på langt større TCF Bank Stadium - en langt større arena - vanligvis brukt til amerikansk fotball. Illustrasjon: Minnesota United.

Demidov blir dermed den neste i rekken av nordmenn som har prøvd seg i MLS de siste årene. Jan Gunnar Solli og Pa Modouh Kah har tidligere spilt for henholdsvis New York Red Bulls og Vancouver Whitecaps.

Keeper Eirik Johansen spiller for New York City, mens Ola Kamara og Nicolai Næss holder til i Columbus Crew. I tillegg er norsk-amerikanske Mikkel Diskerud en del av New York City-troppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere