*Nettavisen* Sport.

Demidov reddet plassen

Foto: AFP/Scanpix

Deportivo rykket ned etter nedrykksdrama.

22.05.11 09:16

Nedrykksstriden var det eneste spenningsmomentet som gjensto da den siste serierunden i Primera Division ble avviklet. Barcelona hadde for lengst sikret seg seriegullet og det var også klart hvilke lag som hadde skaffet seg plass i europacupene.

Det var også klart at Hércules og Almería måtte ta turen ned til Segunda Divison, men den siste nedrykksplassen var det høyst usikkert hvem som skulle havne på.

Hele seks lag kunne i teorien rykke ned, og Vadim Demidovs Real Sociedad var et av lagene. Men et uavgjortresultat mot Getafe hjemme på Anoeta var nok til å redde plassen. Det gjorde for øvrig også Getafe.

Vadim Demidov spilte hele kampen som midtstopper for Real Sociedad.

Les også:Ronaldo satte rekord i målfest

Da alle kampene var ferdigspilt var det klart at det var Deportivo La Coruna som fikk den tunge 18. plassen. Tap 0-2 hjemme mot Valencia førte til nedrykk for laget som var i semifinalen i Champions League så sent som i 2004.

- For å oppsummere hva som skjedde i dag, så var vi uheldige. Verken fansen eller spillerne fortjener dette nedrykket, sa trener Miguel Angel Lotina etter nedrykket var et faktum, ifølge Soccerway.

- Uflaks og omstendigheter er grunnene til nedgangen vår. Alt har gått imot den siste måneden. Vi trodde vi var trygge, men hadde ikke den dråpen med flaks vi trengte, fortsatte Lotina.

Resultater i den siste serierunden i La Liga:
Deportivo La Coruna - Valencia: 0-2
Real Sociedad - Getafe: 1-1
Hercules - Sporting Gijon: 0-0
Racing Santander - Athletic Bilbao: 1-2
Levante - Zaragoza: 1-2
Osasuna - Villarreal: 1-0
Mallorca - Atlético Madrid: 3-4
Espanyol - Sevilla: 2-3
Malaga - Barcelona: 1-3
Real Madrid - Almeria 8-1

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag