RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den forventede EM-kongen

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Zinedine Zidane er kåret til verdens beste spiller tre ganger av FIFA, og scoret to mål i VM-finalen i 1998. Årets EM kan sette punktum for Zidanes landslagskarriere.

Zinedine Zidane har forlenget kontrakten med Real Madrid til 2007, men det er usikkert om han vil fortsette med landslagsspill etter EM-sluttspillet i Portugal.

Uansett er Zizou mannen hele Frankrike stoler på i jakten på et nytt EM-gull.

Skadet under VM
Det forrige sluttspillet Frankrike deltok i, endte med en sportslig fiasko. Frankrike røk ut etter det innledende gruppespillet i VM i Japan og Sør-Korea i 2002. Den sportslige kollapsen kan i stor grad tilskrives Zinedine Zidanes lårskade.

Skaden tvang den elegante teknikeren til å stå over to kamper, og da Frankrike var nødt til i vinne den tredje matchen ble Zizou sendt på banen selv om skaden ikke var leget.

Frankrike røk ut - og trener Roger Lemerre måtte gå av. Nå er Jaqcues Santini sjef på sidelinjen. Men fortsatt er det Zinedine Zidane som er sjefen på banen. De fleste regner Zidane som verdens beste spiller i dagens fotball. Noen mener han er den beste som noen gang har spilt.

- Et syn for øyet
- Han dominerer ballen, og er et syn for øyet. Han spiller som om han har silkehansker på begge føttene. Han er en av de beste jeg noen gang har sett, sier Alfredo Di Stefano, den legendariske Real Madrid-spilleren, til Reuters.

- Han minner meg litt om meg selv - men jeg var nok raskere, ler legenden.

Zizou scoret to mål i 3-0-seieren over Brasil i VM-finalen, og var den viktigste årsaken til at de franske legionærene vant VM på hjemmebane i 1998. Nylig ble han kåret til tidenes mest populære franskmann i en kåring i avisen Journal du Dimanche.

Verdens beste spiller i 2003
Men fortsatt ligger Michel Platini foran ham i antall gullballer - som tildeles årets spiller i Europa. Platini vant den gjeve utmerkelsen tre ganger i løpet av sin karriere. Zidane har så langt fått utmerkelsen én gang.

Suksess i EM-sluttspillet vil trolig sikre Zidane gullballen for andre gang - og kanskje også FIFAs utmerkelse som verdens beste spiller for fjerde gang.

Det har ingen spillere klart før ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere