RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den første siden Trezeguet

Foto: Alessandro Fazzone / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Alessandro Matri og Juventus lett til kvartfinale.

JUVENTUS - CELTIC 2-0 (5-0 sammenlagt):

Italienske Juventus spilte onsdag sin 100. hjemmekamp i den gjeveste europacupen gjennom tidene. Og tallene talte klart i favør av vertene.

Før møtet med skotske Celtic i Champions League hadde den «gamle dame» Vunnet 82 kamper, spilt 19 uavgjort og kun tapt åtte ganger på eget gress.

Med tanke på at Celtic også bare en gang har gått av banen med seier på bortebane i Champions League, så det svært mørkt ut for laget som tapte 3-0 i første kamp.

Mørkt ble det også for skottene. Juventus vant 2-0 på eget gress og er dermed klare for kvartfinale.

- Dette kunne kanskje se ut som en lett kamp for oss, men det var det ikke. Hadde vi sluppet inn et tidlig mål, hadde det blitt en tøff kamp, sier Alessandro Matri til UEFA.com.

- Jeg var heldig å få score i både hjemmekampen og bortekampen. Det gelder meg, og det var spesielt gledelig å få feire foran våre fans. Jeg er sulten på mer suksess, sier han.

Første siden Trezeguet
Allerede etter 24 minutter skulle vondt bli verre for skottene. Italienerne var effektive tok godt vare på slurv fra gjestenes side.

Gary Hooper mistet ballen i farlig område og Fabio Quagliarella ble spilt igjennom. Han misset, men returen fra keeper Fraser Forster ble satt i nettet av nettopp Alessandro Matri.

Matri ble dermed den første Juve-spiller til å score både borte og hjemme i en sluttspillkamp i Champions League, siden David Trezeguet gjorde det i 2006 mot Werder Bremen.

Siden den sesongen har det italienske laget spilt i Champions League både i 2008/09-sesongen, 2009/10-sesongen, samt den inneværende.

Den tidligere Milan-spissen Alessandro Matri har vært i god form etter nyttår og nettet tre ganger i Serie A, samt to ganger mot Celtic så langt i 2013.

Celtic hadde også gode sjanser til å få et mål i første omgang på Juventus Arena, men verken Joe Ledley, Gary Hooper eller Giorgios Samars klarte å overliste Gianluigi Buffon.

Hjemmelaget hadde ikke sp mange store sjanser før pause, men etter en halvtime kunne Arturo Vidal økt ledelsen. Avslutningen fra skrått hold gikk imidlertid langt over.

Punkterte kampen
Med 4-0 totalt var kampen i realiteten kjørt allerede før andre omgang tok til i Torino, og det som så helt umulig ut for gjestene skulle fort bli enda tøffere.

Etter 65 minutter satte Fabio Quagliarella den definitive spikeren i Celtic-kista.

Andrea Pirlo åpnet opp skottenes forsvar med en herlig lobb og Vidal fikk tak i ballen og ga den videre til Quagliarella. Spissen fikk en enkel jobb med å gjøre 2-0.

Dette var Quagliarellas fjerde mål i Champions League denne sesongen. Det er det meste en italiensk spiller har scoret i turneringen siden Alessandro Del Piero scoret fem i 08/09.

Flere mål ble det aldri på Juventus Arena, og Antonio Contes menn kunne jubel for avansement. Tapre Celtic måtte takke for seg i Champions League for denne gang.

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere