RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Den gamle dame» gjorde jobben i Frankrike

Paul Pogba og de andre Juventus-spillerne kunne juble for seier mot Lyon i kvartfinalen i Europa League. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Paul Pogba og de andre Juventus-spillerne kunne juble for seier mot Lyon i kvartfinalen i Europa League. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Sist oppdatert:
Nå ser det vanskelig ut for Lyon.

LYON - JUVENTUS 0-1: 

Juventus tok en fortjent 1-0-seier borte mot Lyon i kvartfinalen i Europa League torsdag kveld.

Til tross for en stor dominans fra "Den gamle dame", måtte de vente helt til det 85. minutt før de kunne juble for kampens første og eneste scoring.

Leanoardo Bonucci satte inn vinnermålet for italienerne, som har skaffet seg et strålende utgangspunkt før returoppgjøret.

Blant favorittene
Etter å ha skuffet med en tredjeplass i deres Champions League-gruppe,  øyner Juventus-supporterne fortsatt en mulighet til å få noe å juble for i europacupsammenheng denne sesongen.

For torsdag kveld møtte "Den gamle dame" Lyon i den første av i alt to kamper i kvartfinalen i Europa League, og den italienske storklubben er blant favorittene til å ta seg helt til finalen.

Juventus har hatt en strålende sesong i Serie-A, og har kun tapt én kamp siden oktober.

Det var likevel ventet at franskmennene ville gi Andrea Pirlo og de andre stjernene hard kamp på Stade de Gerland torsdag kveld.

Flere sjanser
Likevel var det Juventus som fikk kampen første store mulighet, etter kun fem minutter spill.

Carlos Tevez fikk muligheten på hodet, men dessverre for gjestene gikk ballen like til side for mål.

Juventus fortsatte å styre mye av spillet utover omgangen, men det hindret ikke hjemmelaget i å komme til målsjanser.

25 minutter var spilt da tidligere Tottenham-spiller Steed Malbranque ble spilt fri inne i boksen. Men franskmannens skudd ble reddet av Gianlugi Buffon i Juventus-målet.

Fem minutter senere var gjestene nære ved å gå opp i ledelsen da Tevez kom alene med keeper. Men denne gangen var det Lyon-keeper Anthony Lopes som hindret scoring.

Ved pause stod det dermed fortsatt 0-0.

Bonucci avgjorde
Etter hvilen fortsatte gjestene fra Italia å dominere kampen på Stade de Gerland.

Men til tross for store sjanser til Pablo Osvaldo og innbytter Mirko Vucinic, tok det lang tid før det første målet kom.

Fem minutter før full tid klarte imidlertid franskmennene ikke lenger å holde unna da Leonardo Bonucci mottok ballen ved Lyons femmeter. Italieneren hadde ingen problemer med å sette ballen i mål, og dermed stod det 1-0 til gjestene.

Flere mål ble det ikke i Lyon, og dermed har Juventus skaffet seg et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino.

Slik gikk det i de øvrige kvartfinalene:
AZ Alkmaar - Benfica 0-1
Basel - Valencia 3-0
Porto - Sevilla 1-0


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere