RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den italienske nedturen

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Nå mister Serie A den fjerde kvalifiseringsplassen til Champions League.

Det er ikke mange år siden de italienske lagene herjet med resten av Europa.

San Siro, Stadio Olimpico og Stadio Delle Alpi ble sett på som ugjennomtrengelige fort, og motstanderne priset seg lykkelig om de fikk med seg et resultat fra kampene her.

I 2003 var det en helitaliensk finale mellom Milan og Juventus på Old Trafford. I 2006 hadde Serie A tre lag representert i kvartfinalen, mens Milan gikk til topps i 2007.

I 2011 er virkeligheten en annen. Roma, Inter og Milan tapte hjemmekampene sine mot henholdsvis Sjakhtar Donetsk, Bayern München og Tottenham.

Riktig nok er Inter regjerende mester, men de øvrige tallene taler for seg. De siste tre årene er det bare Roma som har nådd kvartfinalen i tillegg til Inter i fjor. Det gjorde John Arne Riise og co. i 2008 da de røk for Arsenal i straffesparkkonkurranse på Stadio Olimpico.

De begredelige resultatene har nå ført til at Bundesliga har passert Serie A på den såkalte Uefa-koeffisienten. Noe som betyr at Bundesliga får fire lag i Champions League fra og med 2012-2013. Mens Serie A bare får tre.

Torsdag røk Napoli, Italias siste representant i Europa Leauge, ut mot Villarreal. Og med tap på hjemmebane for alle Serie A-lagene, ser det tungt ut med tanke på avansement også i Champions League.

8. mars er datoen for de første returoppgjørene i Champions League. Da får de italienske lagene en siste sjanse til å opprettholde sitt rykte som en av verdens aller beste ligaer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere