*Nettavisen* Sport.

«Den neste Daniel Berg Hestad» ble årets spiller

VANT PRIS: Stian Rode Gregersen ble årets spiller i 1. divisjon. 20-åringen har nylig operert foten og må belage seg på en gipset ankel i seks uker. Foto: Rune Edøy (NTB scanpix)

Kristiansund-spiller kåret til OBOS-ligaens beste spiller av NTB.

02.11.15 14:07

Stian Rode Gregersen betegnes som «den neste Daniel Berg Hestad» i Molde. Denne sesongen har Kristiansund-spilleren vært 1. divisjons beste spiller.

20-åringen gikk helt til topps på NTB-børsen denne sesongen. Den 191 centimeter høye spilleren endte til slutt på 5,59 i snitt på de 22 kampene han har fått karakter.

- Det er veldig artig å få denne prisen. Jeg startet sesongen på benken, men grep sjansen da jeg fikk muligheten. Deretter synes jeg det har gått veldig bra. Det er min første sesong på dette nivået. Det viser vel at hardt arbeid lønner seg, sier Gregersen til NTB.

- Stian har vært veldig viktig for oss hele sesongen. Han har en spisskompetanse som andre på laget mangler. Måten han har utfylt sin makker sentralt på midtbanen eller på stopperplass, har vært helt utmerket, sier KBK-trener Christian Michelsen.

Fakta

Topp ti på spillerbørsen

Eies av Molde
20-åringen er kristiansunder, men ble hentet av Ole Gunnar Solskjær til Molde i 2012. Han har vært på utlån til KBK hele denne sesongen. I utgangspunktet ble han hentet inn som et midtstopperalternativ, men har stort sett figurert som midtbaneanker i hjembyen.

Molde-sjefen skryter av utviklingen hans og mener han kan sammenlignes med klubblegenden Daniel Berg Hestad (40).

- Vi har ikke tatt noen beslutning på hva vi gjør med Stian neste sesong, men han har hatt en veldig god sesong. Vi får se hvilke spillere som er i stallen neste år. En spiller som Daniel (Berg Hestad) er kanskje ikke her, og Stian er jo en spiller som er som støpt i samme rolle som ham egentlig, sier en smilende Solskjær til NTB.

- Blir eliteseriespiller
- Vi har stor tro på at Stian blir eliteseriespiller og etter hvert en Molde-spiller. Han er en annen type enn det vi har, så vi får bare sørge for at han utvikler seg og blir bedre for hver sesong, sier Solskjær.

Gregersen har kontrakt med Molde ut 2016-sesongen. Han noterte seg for én scoring i KBK-trøya denne sesongen, men han får likevel han mye av æren for at KBK tok tredjeplassen i 1. divisjon.

Kristiansund må imidlertid klare seg uten den tøffe spilleren i kvalifiseringen som venter. Gregersen tråkket kraftig over i en kamp mot Åsane i oktober. Det ble senere funnet en løs beinbit på innsiden av foten hans. Den ble operert fredag og 20-åringen må belage seg på en gipset ankel i seks uker.

- Det er selvsagt utrolig kjedelig. Jeg har veldig lyst til å bidra i de siste kampene, men jeg tror KBK klarer opprykket likevel, sier han.

KBK og eliteserien i ett?
- Det blir spennende å se hva Ole Gunnar finner ut sammen med ham, men Stian er hjertelig velkommen tilbake til oss neste sesong dersom han har lyst til å være med å spille fast hver uke. Og hvem vet? Kanskje spiller vi i eliteserien neste sesong vi også, avslutter Michelsen med et lurt smil.

- Blir det eliteseriefotball i Kristiansund neste sesong, så frister det selvsagt å komme tilbake og bidra, sier han.

Sogndals Babacar Sarr ble nummer to på listen, mens Levangers Ørjan Hopen knep tredjeplassen.

NTB har vært på samtlige kamper i eliteserien og 1. divisjon denne sesongen. Reporterne har gitt børskarakter fra 1-10 på alle spillere som har vært på banen i mer enn 30 ordinære minutter. Spillerne må også ha spilt minst 60 prosent av kampene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.