RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Den «nye» Gerd Müller

Sist oppdatert:
Det mener i hvert fall Gerd Müller selv.

NÜRNBERG - BAYERN MÜNCHEN 1-1:

I 1997/1998-sesongen scoret Thomas Müller 120 mål.

Han var riktignok bare ni år, og spilte for ungdomslaget Pahl.

I dag er han 20 år og så å si fast inventar på et stjernespekket Bayern München-lag. I hjemlandet blir han av mange sett på som den «nye» Gerd Müller.

- Akkurat som meg
En av dem som mener dette er Gerd Müller selv. Den tidligere stjernespissen spilte selv over 400 kamper for Bayern München og scoret utrolige 365 mål.

- Denne gutten er helt utrolig. Han kan spille på høyre, og venstre og sentralt. Akkurat som meg. Han er rask både i føttene og i hodet. Han burde bli med til VM, skal legenden ha uttalt.

Müller, Thomas altså, ble hentet til Bayern München i 2000, og har gått gradene i klubbens akademi. A-lagsdebuten kom i august 2008 under Jürgen Klinsmanns ledelse. Totalt fikk han med seg fire Bundesliga-opptredener i sin første a-lagssesong.

Samme sesongen fikk han også debuten i Mesterligaen, og scoret i sin aller første kamp i turneringen da Sporting Lisboa ble knust med 7-1.

Denne sesongen har unggutten virkelig etablert seg på laget, og under Louis van Gaals beskyttende vinger har han blomstret ytterligere. Totalt har han spilt 17 kamper fra start og scoret 7 mål. I Mesterligaen har han startet seks kamper, og scoret to.

Feilet mot Nürnberg
Og lørdag var nettopp Thomas Müller på farten da ustoppelige Bayern München møtte Nürnberg på bortebane.

Unggutten sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutters spill av første omgang, men det skulle vise seg å ikke være nok til å fortsette klubbens utrolige seiersrekke.

Den tyske storklubben sto nemlig med 13 strake triumfer i alle turneringer før møtet med rivalen Nürnberg, og laget hadde heller ikke tapt i ligaen på de 15 siste kampene.

Det så lovende ut etter Müllers ledermål, men ti minutter ut i andre omgang sørget Ilkay Gündogan for at det hele til slutt endte med poengdeling.

Bayern topper likevel Bundesliga etter 23 spilte kamper med 49 poeng, men kan bli passert av ubeseirede Bayer Leverkusen som møter Werder Bremen borte søndag.

PS. Thomas Müller og Gerd Müller er ikke i slekt, til tross for at de bærer samme etternavn.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere