RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Den nye Rooney

Theo Walcott (16) har arvet Wayne Rooneys rykte som engelsk fotballs mest spennende talent.

Theo Walcott ble født samme år som Ayatollah Khomeini utstedte en fatwa mot Salman Rushdie, Nintendo slapp sin første Game Boy på markedet og 96 mennesker mistet livet i tragedien på Hillsborough. 1989. 16 år senere har han verden for sine føtter, og er i ferd med å skape seg et navn i fotballgale England.

Han scorer mål som ifølge BBC automatisk krever oppmerksomhet, slik han gjorde det da Southampton vant 1-0 over Luton sist søndag. Og i likhet med hva Wayne Rooney opplevde i Everton har Walcotts imponerende spill tiltrukket seg de største klubbene i England.

Spørsmålet er hvor mye penger Southampton vil ha.

Chelsea skal visstnok være villig til å betale åtte millioner pund for 16-åringen. De oppdaget ham da han spilte en juniorturnering og tilbød ham kontrakt umiddelbart. Men Walcott valgte Southampton, en klubb hvor familiefølelsen er sterkere enn på Stamford Bridge.

Nå skal også Arsenal være interessert i å kjøpe Walcott i januar.

- Theo er en virkelig fin gutt. Han er veldig jordnær, har et bra smil og er åpenbart god til å spille fotball. Han er en veldig rask og livlig spiller som har kommet inn på scenen og lyst opp tilværelsen, sier Dave Bassett, midlertidig manager i Southampton. Han sammenligner Walcotts fart med Thierry Henrys.

Så langt har den unge spissen scoret fire mål på ni kamper fra start denne sesongen.

- Han har klart seg veldig bra. Han har håndtert alt ekstremt godt. Det har ikke vært noen problemer. Enkelte unge gutter kan bli litt høye på pæra og begynne å tro at de er mer viktige, eller bedre, enn de faktisk er, men det har ikke skjedd med Theo, poengterer Bassett.

Alt vel så langt, med andre ord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere