RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den nye superduoen

Sist oppdatert:
Daniel Nannskog har fått seg en ny favorittmakker.

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK-LILLESTRØM 4-2:

Johan Andersson. Hørt navnet? Den svenske 24-åringen ble kjøpt inn av Stabæk fra Malmö FF like før sesongen startet, og er så fersk at man ikke engang hadde klart å få på plass et bilde av nyervervelsen i kampprogrammet mot Lillestrøm.

Redaktøren bør ha nok av bilder å velge i til neste hjemmekamp.

Husker ikke sist han scoret to
Johan Anderssons hjemmedebut for bærumslaget er så definitivt en for historiebøkene. To mål er sjelden kost, og selv husker hovedpersonen ikke engang sist han selv kunne protokollføre to nettkjenninger (for ordens skyld: historiebøkene viser at det kun skal ha skjedd én gang i svenskens karriere, da han sommeren 2006 satte to baller i nettet bak Åtvidabergs keeper). At det skulle skje i sin debut på Nadderud, hadde han knapt turt håpe på selv.

- Man har vel drømt om at noe sånt skal skje, men jeg hadde vel ikke akkurat trodd det, flirer den løpssterke svensken.

(Under kan du se alle målene fra andre serierunde)

227440

- Ryggmargssamarbeid
To ganger kom han alene mot Otto Fredriksson i Lillestrøm-målet og satte ballen iskaldt nede til venstre. Og – begge gangene ble han spilt igjennom av samme mann – hans gamle klubbkollega Daniel Nannskog, som var lagkompiser i Landskrona i to og en halv sesong på begynnelsen av dette tiåret.

- Dette sitter litt i ryggmargen det med Daniel og meg, innrømmer Stabæks ferskeste ervervelse, som brukte lang tid før han bestemte seg for Stabæk.

- Jeg fikk lite spilletid i fjor, mye på grunn av skader, og hadde flere tilbud jeg vurderte. Men jeg kjente flere av spillerne her som la inn et godt ord for Stabæk, og de spiller fin fotball, skryter Andersson.

Svensk terrortrussel
En av dem som var glad for å få Johan Andersson på plass, er Daniel Nannskog. Søndag feiret han med å gi sin nye kollega to målgivende, og slike kan det bli flere av.

- Vi hadde et meget godt samarbeid i den tiden vi spilte sammen i Landskrona, og kjenner hverandre veldig godt. Kombinasjonsspillet vårt fungerer veldig bra sammen, og jeg vet veldig godt hvordan han løper. Nå er det ikke bare jeg som kommer i dype løp, nå har vi Johan også, smiler Nannskog bredt.

Hvor lenge Stabæks superduo får lov til å herje sammen, er dog et helt annet spørsmål. Men Somen Tchoyi og Henning Hauger luskende i kulissene så vil det fort bli trangt om plassen sentralt på midtbanen, noe som gjør at Stabæk-helt Johan Andersson ikke tillater seg selv å ta av fullstendig etter drømmedebuten.

- Nei, til det har jeg opplevd altfor mange opp- og nedturer på fotballbanen, innrømmer 24-åringen.

Klar for Alanzinho-rollen
Men med Alanzinho på lånt tid i Stabæk-trøya, og en Johan Andersson anvendelig nok til også å kunne dekke et eventuelt hull på flanken, så kan det være duket for nok av muligheter i tiden fremover.

- Jeg trives best i en offensiv rolle på midtbanen, uansett hvor det måtte være.

- Det høres ut som den rollen Alanzinho har i dag?

- Hvis Alanzinho forsvinner, er jeg klar for å ta den rollen.

- Selvsagt, smiler dagens tomålsscorer sikkert.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere