Denne 21-åringen herjer for både Island og LSK

ENDELIG! Lillestrøms Árni Vilhjálmsson (t.v.) jubler med Mohamed Ofkir etter sin 2-0 scoring mot Haugesund. Scoringen var hans første i Tippeligaen.

ENDELIG! Lillestrøms Árni Vilhjálmsson (t.v.) jubler med Mohamed Ofkir etter sin 2-0 scoring mot Haugesund. Scoringen var hans første i Tippeligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Har Lillestrøm funnet en ny gullfugl?

18.10.15 20:15

LILLESTRØM - HAUGESUND 2-0:

Søndag scoret Arni Vilhjálmsson (21) LSKs 2-0-mål da Haugesund ble beseiret med samme sifre på Åråsen.

Scoringen var Vilhjálmssons første tippeligamål, og runder av en flott periode for den islandske spissen.

Unggutten ble nemlig matchvinner for Island U21 i EM-kvalik da Ukraina ble slått 1-0 i forrige uke, og nå har han altså for alvor presentert seg for Kanarifansen.

Dårlig Dempsey-debut

Søndagens kamp var for øvrig den første Mark Dempsey ledet som hovedtrener for Haugesund. Han har tidligere vært assistent under Jostein Grindhaug, men har nå fått det fulle ansvaret, og debuten ble alt annet enn lystig for engelskmannen med 0-2 i sekken.

- Vi var veldig gode etter pause, men vi må forbedre oss defensivt, sier Dempsey til C More etter kampen.

Lillestrøms trener Rúnar Kristinsson mener gultrøyene hadde god kontroll på kampen.

- Alt i alt var det en fortjent seier. I første omgang vartet vi opp med mye godt angrepsspill, men etter pause ga vi Haugesund for mange sjanser, sier han til C More.

Etter fire strake trepoengere på eget gress hyller han sitt unge mannskap. Men varsler samtidig endringer i troppen før neste sesong.

- Vi har mange unge spillere som har prestert på et bra nivå de siste kampene. Vi må likevel få inn nye spillere om vi vil ende høyere på tabellen neste sesong, sier han til C More.

LES: Detaljert kampreferat

Kampens første scoring kom etter 16 minutter, og det var Lillestrøm som tok ledelsen, ved god hjelp av bortelagets Vegard Skjerve. Stian Ringstad prøvde å finne Erling Knudtzon med en pasning, men i feltet var Skjerve for ivrig og headet ballen i eget nett. Dermed sto det 1-0 til Lillestrøm.

Det tok bare to minutter før det ble nok en scoring til hjemmelaget. Lillestrøm vartet opp med et flott angrep på høyresiden, og Håkon Skogseid slo inn til Fred Friday på bakerste stolpe. Spissen headet tilbake til Arni Vilhjálmsson, og fra fem meter dunket islendingen inn 2-0.

- Et strålende angrep, men elendig forsvarsspill av Haugesund, kommenterte Freddy Dos Santos på TV 2 etter scoringen.

God hjemmeform

Etter en halvtime kunne det stått 3-0. Knudtzon løp fra William Troost-Ekong og kom alene med keeper, men fra ti meter gikk avslutningen utenfor. Der burde spissen gjort det bedre.

Lillestøm hadde flere muligheter til å øke ledelsen, men flere mål ble det ikke på Åråsen.

LSK vant helt fortjent og kunne dermed notere klubbens fjerde strake hjemmeseier. 0-5-tapet mot Rosenborg på eget gress i august ble i så måte en vekker.

Lillestrøms neste kamp spilles søndag om en uke, når Bodø/Glimt venter på Aspmyra. Haugesund møter Vålerenga dagen i forveien.

P.S: Her kan du lese alt om søndagens fotballkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag