RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne Chelsea-gutten fikk mange til å undre seg


BLIR CHELSEA-SPILLER: Kenedy i aksjon for de blå.
BLIR CHELSEA-SPILLER: Kenedy i aksjon for de blå. Foto: Nicholas Kamm (NTB scanpix)
Derfor spilte stortalentet mot Barcelona.

Den observante TV-titter fikk sikkert med seg at den unge brasilianeren Kenedy startet for Chelsea mot Barcelona natt til onsdag.

19-åringen er ansett som et av verdens største fotballtalenter, men har aldri blitt bekreftet som Chelsea-spiller i løpet av sommeren.

Grunnen til at han likevel var på banen mot Barcelona, er at han i sommer har vært på prøvespill i Chelsea og reist med laget på turné.

Han hadde fått tillatelse av moderklubben Fluminense til å spille i oppgjøret mot Barcelona. Chelsea har ikke hatt mulighet til å bruke den offensive spilleren i sine to første treningskamper i sommer.

Manager José Mourinho går langt i å antyde at Kenedy i løpet av kort tid vil bli presentert som Chelsea-spiller og at han vil bli sentral på laget.

- Vi har hentet inn Kenedy fordi vi har tro på ham. Han er en ung gutt med en stor framtid. Han har vært med oss i sesongoppkjøringen, men manglet papirer, slik at han ikke kunne spille de to første kampene. Mot Barcelona fikk han sjansen og selv om det var en vennskapskamp, er det den beste debuten en ung spiller kan få. Det var en stor kveld for gutten og en bra erfaring for ham, sier Chelseas manager ifølge Daily Mail.

Chelsea må ut med rundt 6,3 millioner pund for 19-åringen. Den blå klubben håper å få arbeidstillatelse allerede nå i sommer.

- Vi føler oss trygge på at han skal få arbeidstillatelse, fordi dette er en spiller vi vil ha. Vi ønsker ikke å sende ham ut på lån. Jeg tror han oppfyller kravene til arbeidstillatelse i England, sier Mourinho.

Skulle en arbeidstillatelse bli avslått, vil Kenedy trolig bli leid ut til Chelseas nederlandske farmerklubb, Vitesse Arnhem.

Fluminense har tidligere annonsert på Twitter at Kenedy kommer til å bli Chelsea-spiller, men de blå har altså ikke offentliggjort noe.

Robert Kenedy fikk sin profesjonelle debut for Fluminense i 2014 i en kamp mot Bahia. Han scoret sitt første mål i samme kamp.

19-åringen har ofte blitt sammenlignet med storstjernen Hulk i hjemlandet Brasil og har kamper på U17- og U20-nivå for nasjonen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere