*Nettavisen* Sport.

Denne cuphelten er gratis

Foto: Morten Holm/Scanpix

Har dunket inn 44 mål i norsk toppfotball de siste to årene. Nå er han ledig på markedet.

12.01.11 23:01

Han scoret 21 mål for Follo i Adeccoligaen denne sesongen, og var en av de største grunnene til at laget fikk spille cupfinale mot Strømsgodset.

Han scoret 23 mål for FK Tønsberg i 2. divisjon året før.

Men nå vet ikke Eirik Markegård hvor han skal spille videre.

- Bedre enn noen gang
Han står uten kontrakt, har takket nei til et tilbud fra Sandnes Ulf og trener med Follo mens han venter – venter på om det er noen klubber fra Tippeligaen eller Adeccoligaen som vil satse på ham. I verste fall tvinges han til å trappe litt ned – det vil si spille fotball på deltid og studere ved siden av.

- Men det hadde vært litt kjedelig. Jeg føler at jeg er en bedre fotballspiller nå enn noen gang tidligere i karrieren, sier Markegård til Nettavisen.

Det er vanskelig å være uenig i det.

Statistikkene er nemlig klare nok.

Det var bare fem mann som scoret mer enn Markegård i Adeccoligaen i 2010, og to av dem (Marius Helle og Celso Borges) er allerede klare for Tippeligaen i 2011.

Samtidig var Markegård avgjørende da Follo sendte Lillestrøm, Sogndal og Rosenborg hodestups ut av årets cup. Han scoret ett av målene i 4-2-seieren mot Lillestrøm, to mot Sogndal og ett mot Rosenborg. Alle de lagene spiller i Tippeligaen i 2011.

Med seks cupmål kom han også på andreplass på toppscorerlista i årets cupspill.

- Hvor mange mål scorer du hvis du får sjansen i Adeccoligaen i 2011?

- Det er vanskelig å svare på, men det vil bli en del.

- Og i Tippeligaen?

- Jeg både håper og tror at jeg ville scoret jevnt og trutt også der, sier Markegård selvsikkert.

Tidligere har han også scoret mål for Stabæk, Sandefjord og Hønefoss.

- Jeg føler at jeg er god nok for Tippeligaen. De beste kampene i fjor spilte jeg mot Tippeliga-motstand – bortsett fra den forferdelige cupfinalen, da, sier han og tenker tilbake på tapet mot Strømsgodset.

- Er blitt eldre
Da Hemsedal-gutten dra til Stabæk i 2002 fikk han raskt stempel på seg for å ha et litt for avslappet i forhold til treningskultur og toppidrett. Det stempelet henger muligens igjen, selv om 26-åringen er dypt uenig.

- Jeg er blitt eldre, jeg også. Jeg er en annerledes type nå enn for noen år siden. Jeg er en ganske rolig og avslappet fyr, men jeg gir alltid alt på fotballbanen.

- Frustrert over situasjonen?

- Det er jo sånn det er blitt. Jeg hadde selvsagt håpet på et interessant tilbud med en gang sesongen var over med Follo, men det har ikke skjedd. Dermed får jeg vente og se. Jeg ønsker selvsagt å spille for et så godt lag som mulig, sier Markegård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.