*Nettavisen* Sport.

Denne gang lyktes Hønefoss - tross stortap

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Første forsøk endte med nedrykk. Nå gikk det, på hengende håret.

18.11.12 21:35

HØNEFOSS - ROSENBORG 1-4:

Til tross for 1-4 hjemme mot Rosenborg og 13 kamper på rad uten seier, sikret likevel Hønefoss plassen i eliteserien søndag.

De andre resultatene gikk nemlig lagets vei. Både Fredrikstad og Sandnes Ulf tapte. Dermed beholdt Hønefoss eliteserieplassen etter en kamp der Stefan Strandberg, Daniel Fredheim Holm, Rade Prica og Per Verner Rønning kom på scoringslisten for gjestene fra Trondheim. Riku Riski reduserte til 1-3 for vertene.

Hønefoss kom fra en rekke på tolv kamper uten seier, og nedrykksspøkelset befant seg i litt ubehagelig nærhet, tross et tapt poeng som kom tilbake fredag.

- Dette var fryktelig spennende. Vi holdt oss godt orientert. I dag var RBK effektive, vi var det definitivt ikke. Det er klart dette har vært en svak høst, men uten å bortforklare: Skader og suspensjoner har ødelagt for oss, sa en lettet HBK-trener Leif Gunnar Smerud etter kampslutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Selvfølgelig hadde hjemmelaget mest å spille for, men også gjestene la trøkk og entusiasme i spill og taklinger. I det 25. minutt kom bortelagets første scoring. Mikkel «Mix» Diskerud la corner fra høyre, og omgitt av tre Hønefoss-spillere stanget Strandberg inn ledermålet.

Raske mål etter pause

Hønefoss hadde også målsjanser, men avslutningene var for svake til å sette RBKs Alexander Lund Hansen på de store prøver.

Det beste som skjedde med Hønefoss-øyne før pause: Meldingen om Aalesund-ledelse over Sandnes Ulf.

Riku Risku, hjemmelagets toppscorer, hadde sjansen etter pause, men heller ikke han traff blinken. Det gjorde derimot Daniel Fredheim Holm, som satte inn en keeperretur i det 57. minutt. Der og da lignet kampen på en borteseier. Klarere ble det da Rade Prica elegant lobbet inn 3-0-målet.

Anspent
Riski reduserte før Per Verner Rønning nærmest rett fra benken fastsatte resultatet til 4-1 i favør RBK.

Meldingene fra Ålesund var positive for Hønefoss, men fra Fredrikstad var det stille, helt stille – til meldingen om Molde-scoringer på overtid kom.

Hønefoss må heve seg betraktelig; en rekke på 13 kamper uten seier er ingen hyggelig bagasje inn i en ny sesong.

RBK tok som i fjor bronsen. Denne siste kampen var positiv, ikke minst for Jan Jönsson. Nå venter en evaluering og vareopptelling. Prica forsvinner trolig. Det gjør helt sikkert Steffen Iversen.

– Mye er usikkert. Troppen vår er relativt liten. Vi trenger først og fremst en spiss. Kanskje en som kan «garantere» for rundt 15 mål, sa Jönsson til NTB. (©NTB)

P.S. Rosenborgs Steffen Iversen var med på sin siste kamp som aktiv fotballspiller. Den tidligere landslagsspilleren ble sittende på reservebenken hele oppgjøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.