RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne gangen vinner VIF

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
Sist oppdatert:
Vålerenga jakter sin første seier mot Start siden 2007, og i dag skal sjansen være god.

Litt dansk og svensk fotball på langoddsen i dag, i tillegg til Tippeliga, 2. divisjon og flere spennende objekter fra 3. divisjon. Vi ser nærmere på Vålerenga - Start, og oppdaterer trolig også med enda et spill på noen av kampene i 2. divisjon og 3. divisjon når Norsk Tipping får oddsen på plass.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Vålerenga - Start
To lag i god form møtes på Ullevaal stadion. Vålerenga hadde fem strake seire før de stanget hodet i veggen i Aalesund sist, og tapte noe ufortjent 0-1. De siste hjemmekampene har vært målrike, det har blitt 5-2 seier over Kongsvinger og 5-2 seier over Haugesund.

Det ser ganske bra ut med troppen. Vålerenga skriver: "Mohammed Fellah soner karantene for tre gule kort mot Start på mandag, mens kaptein Kristofer Hæstad er tilbake i troppen etter at han sonet karantene i forrge serierunde. Gudmund Taksdal Kongshavn og Birger Madsen er fortsatt skadet.

Vinn på trav i lunsjen: Lettløst på Kloster?

Vålerengas tropp: 1 Lars Hirschfeld, 30 Frode Larsen, 3 Andreas Nordvik, 4 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 11 Morten Berre, 14 Bengt Sæternes, 19 Dawda Leigh, 20 Mostafa Abdellaoue, 21 Luton Shelton, 23 Kristofer Hæstad, 24 Stefan Strandberg, 25 Mohammed Abdellaoue, 26 Bojan Zajic, 27 Adnan Haidar, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix, 33 Amin Nouri."

Det er ventet at Bojan Zajic går inn på Fellahs plass.

Start har vært plaget av skader i det siste, og er det i dag også, men det har ikke gitt negativt utslag på resultatene. Fire strake seire har de nå, hvis vi tar med borteseieren mot Fredrikstad i cupen. Sist bortekamp ble Molde slått 2-1.

Start har en del skader og suspensjoner foran dagens oppgjør. Branislav Milicevic, Morten Hæstad og Christer Kleiven er skadet. Ole Martin Årst er usikker. Hunter Freeman, Clarence Goodson og Rolf Daniel Vikstøl soner karantene. Dette betyr at Start er svekket, spesielt defensivt.

- Denne uken har vi brukt tid på å bygge litt nytt på grunn av karantener, så vi er selvfølgelig litt spente når det gjelder samhandlingen. Men vi er optimister i forkant av kampen, sier Start-trener Tørum på klubbens nettsider. Han vil ikke avsløre om nykommer Espen Hoff spiller på mandag, men det er langt i fra utelukket. - Det er en stor mulighet for det, smiler Tørum.

Start vant 5-3 på sørlandet tidligere denne sesongen. Vålerenga har slitt med å slå Start under Martin Andresens ledelse. I fjor vant Start 2-0 i Kristiansand og 3-2 på Ullevål. Før det igjen hadde Vålerenga et godt tak på Start i Oslo.

Denne gangen skal Vålerenga ha gode sjanser til å få til noe mot Start. Bortelaget er i form, men vil trolig ikke kunne fortsette å vinne med så mye skader og suspensjoner i laget som de har i dag. Likevel er det ikke sikkert dette blir overkjøring. Norsk Tipping gir 1,40 for hjemmeseieren. Vålerenga-seier med to mål eller mer fåes til 2,05 og kan spilles som single. Vålerenga-seier med nøyaktig ett mål fåes til 3,65 i odds. Vi prøver sistnevnte alternativ, og setter 100 kroner på at kampen ender 1-0, 2-1, 3-2, 4-3 osv. 5-4 er vel heller ingen umulighet med disse lagene i aksjon, det var faktisk nære på å bli 5-4 til Start sist. Spillefristen er klokken 18.55.

106. Vålerenga - Start (0-1) 2,05 3,65 2,40

Klikk her for å levere dette spillet.

2. divisjon og 3. divisjon
Vi så for oss å foreslå et spill på Bøler, Kvik Halden og Senja i dag også, men denne trippelen gir bare 1,72 i odds hos Norsk Tipping, og det blir dessverre for lavt for spill. Det tilbys heller ingen handicapspill på disse lagene. Vi anbefaler ikke spill til denne oddsen, men legger ut omtale av kampene likevel, siden vi uansett har skrevet litt om dem før oddsen ble satt, og så kan det jo være at noen finner spillbar odds hos andre bookmakere. Vi hadde i utgangspunktet håpet på 1,20 på Bøler, 1,30 på Kvik Halden og 1,50 på Senja. Dette ville gitt en trippel til 2,34 i odds, det kunne gått an.

Bøler - Bygdø Monolitten
3. divisjon avdeling 04 Oslo. Første kamp etter sommerferien. Bøler har litt overraskende tapt sine tre siste hjemmekamper. Motstanden har vært rimelig sterk, men man hadde nok håpet på noe bedre enn 2-4 tap mot Røa og 4-5 mot Oldenborg. 0-2 tapet for Korsvoll før disse var vel nærmest uungåelig, da Korsvoll holder bortimot 2. divisjonsstandard og kommer til å vinne denne avdelingen med god margin. Bortsett fra disse tre tapene har Bøler 7-1-0 og dette holder laget oppe på en tredjeplass.

Vi leser på Bølers hjemmeside at Dan Alberto Fellus har meldt overgang til Bøler Fotball og er spilleklar til mandagens seriekamp mot Bygdø Monolitten. Dan har det siste årene spilt Tippeligafotball for Lillestrøm SK og 2. divisjonsfotball for Gjøvik Lyn og Bærum SK. Dan Alberto Fellus har også to G-19 landskamper for Israel. Bøler stiller så vidt vi kan se sitt sterkeste lag i dag.

Bygdøy Monolitten ligger tredje sist. De har 2-2-7 totalt, og en målforskjell på 17-60. Det påfallende høye antallet baklengsmål skyldes at man i de to siste kampene før ferien visstnok sleit med å stable et lag på bena og det endte med tap 2-12 for Øvrevoll Hosle og 0-14 for Røa. Nå har det vært ferie, og vi tror Bygdøy skal klare å stille et brukbart lag i dag, men derfra til å vinne borte mot Bøler er det lang vei, veldig lang.

Bøler har vunent blant annet 2-0 og 5-3 her tidligere sesonger, da lagene var mer jevnbyrdige.

Norsk Tipping tilbyr ikke handicapspill på denne kampen, noe som er synd, da oddsen for ren H er latterlig lav. Vi tror det blir fullstendig overkjøring på Haraløkka kunstgress i dag, og skulle gjerne spilt H-1 eller H-2.

Kvik Halden - Østsiden
3. divisjon avdeling 01 Østfold. Kvik Halden satser stort denne sesongen og de topper avdelingen suverent, 12 poeng foran neste lag etter halvspilt sesong. Det må snart falle meteorer fra himmelen for at de ikke skal vinne avdelingen nå, dette laget holder en høyere klasse enn resten. På hjemmebane har Kvik Halden 5-1-0 og 34-4 i målforskjell.

Østsiden er blant avdelingens bedre lag, men 2-0-3 på bortebane er ikke godt nok for å henge med i toppen i denne avdelingen. Tapene har kommet mot nummer 2, 8 og 11 på tabellen. "Østsiden kunne ikke få en verre motstander i høstpremieren, men det er kanskje like greit å hoppe rett ut i det", skriver klubben på egen hjemmeside. Østsiden ligger farlig til på syvendeplass i øyeblikket, i denne sesongen der kun de seks beste lagene i hver 3. divisjonsavdelingen er sikret plass neste sesong.

Kvik Halden vant 1-0 i det omvendte møtet. Denne kampen var i følge rapportene jevnspilt, og Østsiden kunne klart ett poeng med litt bedre uttelling. I 2009 vant Kvik 1-0 hjemme og 4-0 borte.

Kvik Halden har nå hatt to uker ferie etterfulgt av en ukes trening og oppkjøring mot dagens kamp og resten av høstsesongen. Vi tror det er liten sjanse for noe annet enn hjemmeseier i dag, og selv om dette er første kamp etter ferien er Kvik såpass proffe at de ikke stiller i feriemodus.

FK Senja - Strømsgodset 2
2. divisjon avdeling 4. Senja er brukbare på hjemmebane, de har 3-2-2 totalt. Man har bare 0-1-2 på de tre siste kampene, etter å ha møtt sterk motstand og tapt 1-4 hjemme for de nye bortekongene Brumunddal, 1-2 borte for avdelingsleder Raufoss, og spilt 1-1 hjemme mot avdelingstoer KFUM.

Godset spilte kamp i Tippeligaen i går, og de slo Aalesund 3-1 til tross for at mange av de faste på A-laget er skadet. Juniorspillere fra B-laget måtte steppe opp og sørge for tre nye poeng på hjemmebane i Tippeligaen, noe de som deltok klarte med glans. Dette må bety at flere av dem som vanligvis er gode på Godset 2 hviles i dag, samtidig som de skadede A-lagsspillerne Alexander Aas, Jo Inge Berget, Kim André Madsen og Marcus Pedersen, som var ute mot Aalesund, neppe ofres for en anstrengende reise og toerlagskamp langt i nord. Godset 2, som alltid varierer i sammensetning, kan umulig være spesielt sterkt i dag.

Godset 2 på bortebane er fra før av meget labre saker, og 0-2-5 er typisk toerlag-stil, der man ikke sender så mange av de beste til bortekampene. I dag forventer vi et svakt toerlag fra Godset, og Senja skal ha meget gode sjanser til tre poeng i dag.

Ellers tror vi Skeid skal ha gode sjanser til seier i Aalesund, og at det fort kan bli over 2,5 mål i Vålerenga - Start.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere