Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne gutten koster 1,4 milliarder

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Kaka nærmer seg en overgang til Manchester City.

Fredagens engelske aviser er fulle av Kaka-nytt. Og City-fansen ser endelig ut til å spilleren alle supportere drømmer om å ha på sitt lag – den brasilianske superstjernen Kaka (26).

- Mark Hughes er så sikker på at han skal få Kaka at han allerede har planlagt en ny 4-1-4-1-formasjon for å få plass til Kaka i den sannsynlige debuten mot Newcastle den 28. januar, skriver den anerkjente avisen The Guardian.

Tidenes dyreste
I et intervju vist på BBCs nettsider bekrefter manager Mark Hughes at City har vært i kontakt med Milan for å bringe Kaka til Manchester, men noen sum vil City-manageren ikke ut med. At brassen ikke blir gratis er likevel helt klart:

- 130 millioner pund er City forberedt på å legge på bordet, skriver Daily Telegraph.

- Pakken vil komme på £135 millioner, mener The Guardian: £108 millioner til Milan, ni til spillerens far, og 18 til spillerens agenter. Vi snakker altså om en sum på drøy 1,4 milliarder norske kroner! Til sammenligning kostet verdens dyreste fotballspiller (frem til nå), Zenidine Zidane, bare rundt en halv milliard da han gikk til Real Madrid for åtte år siden.

Kaka har scoret 23 mål på 62 kamper for Brasil, og står med 61 scoringer på sine 177 seriekamper for Milan. Utmerkelsene har kommet som perler på en snor, og i 2007 ble han kåret til verdens beste spiller.

Pappaen i samtaler
Den gangen vant han utmerkelsen i hard kamp med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, og nå kan altså sistnevnte bli Kakas byrival. Ifølge Kakas talsmann, Diogo Kotschko, er det neste skrittet at Kakas far skal i samtaler med Manchester City.

- Milan har godkjent forhandlingene med Manchester City, fortsetter Kotschko.

- Men det betyr ikke at en avgjørelse er tatt, advarer Kaka-talsmannen.

Går handelen igjennom, blir det altså tidenes dyreste overgang med god margin. Det bekymrer likevel ikke Mark Hughes.

- Summene er noe vi føler, bade fra et fotballmessig og et økonomisk synspunkt, vil fungere, sier City-manageren til BBC .

- Dette er gjort med struktur og kløkt, fortsetter Hughes, og understreker at han har vært dypt involvert I overgangen.

- Det ville være naivt å tro at jeg ikke har vært involvert i samtalene rundt denne overgangen. Jeg har hatt flere møter, og har hatt innflytelse, understreker Mark Hughes.

- Svært nære
Mens Hughes er forsiktig med å si hvor stor sjanse det er for at Kaka havner i Manchester, er assistentmanager Mark Bowen langt tydeligere.

- Jeg tror det er veldig nært en avtale, sier Bowen til BBC Wales.

- Alle har vært overrasket over hva som har skjedd, men det er tydelig at forhandlingene har foregått en god stund.

Så får vi bare se hva som skjer. Tidligere har Kaka vært veldig tydelig på at han har ønsket å bli i Milan resten av sitt liv. Penger har dog en viss påvirkningskraft på de fleste.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!