*Nettavisen* Sport.

Denne keeperen kan redde liv

Foto: Pa Photos/Scanpix

Søndag skal han redde Wigan fra nedrykk.

21.05.11 14:00

Søndag er dommedag i Premier League. I bunnen av tabellen kjemper fem klubber om himmel og helvette. Blackburn, Wolverhampton, Birmingham, Blackpool og Wigan.

Tre av dem får bli i Englands gjeveste selskap.

To av dem rykker ned.

Kan Al-Habsi redde baller som han redder liv?
Dårligst an ligger Wigan med 39 poeng, like mange som Blackpool og Birmingham, men med dårligere målforskjell. Oppgaven mot serienier Stoke søndag er dermed klart definert: score mål og holde nullen.

Sistnevnte er Ali Al-Habsi sin jobb. Keeperen, som har en historie i Lyn, har spilt 33 kamper for Wigan denne sesongen. Klubben har latt 61 baller lure seg inn i feil nettvegg. Kun fire Premier League-rivaler har dårligere baklengsstatistikk.

Med et snitt på 1,58 mål per kamp er Al-Habsi langt unna ligaens statistisk beste keeper, Chelseas Petr Cech, som kun slipper inn 0,68 mål per kamp. Men den nesten to meter høye sisteskansen fra Oman innehar utvilsomt evnen til å redde.

Redde liv.

Sammenlignes med Flo
29-åringen er nemlig utdannet brannmann, og arbeidet som dette da han spilte fotball i hjemlandet i Oman.

- Jeg spilte for klubben fra hjembyen min, Al-Midhaibi, i tredjedivisjon, og jobbet som brannmann på flyplassen, da jeg første gang kom med på landslaget, har Al-Habsi uttalt, ifølge The Sun.

Senere ble han hentet til eliteserieklubben Al-Nasr, men fortsatte som brannmann i sultanens brannkorps.

Karrieren som brannkjemper tok slutt da Al-Habsi, som med sine 194 centimeter faktisk kalles «Ali Flo» i sammenligning med norske Tore André Flo, gikk til Lyn i 2003.

I 2004 fikk han prisen for beste keeper i Tippeligaen, og i 2005 var han en av de viktigste årsakene til at Oslo-klubben sikret en sterk tredjeplass. Kun 21 mål slapp Lyn og Al-Habsi inn.

Har reddet Premier League-billett før
Den imponerende oppvisningen mellom de norske stengene lot seg bemerke i Europa, og i 2006 gikk Al-Habsi til Bolton i Premier League.

Han fikk mye av æren for at klubben unngikk nedrykk i 2007/2008-sesongen.

Søndag skal han gjøre det samme for Wigan, som han ble lånt ut til før sesongen.

Alle kampene i den engelske serieavslutningen kan du følge i vårt LIVE-system fra klokken 17.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag