*Nettavisen* Sport.

Denne King-statistikken er litt spesiell

KING SPESIAL: Joshua King trives mot nasjoner fra Middelhavet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Tallene bør friste Per-Mathias Høgmo.

08.10.15 07:41

Joshua King har en skuffende målfangst i sine fotballkamper som senior, med ett unntak: I kvalifiseringskamper mot middelhavsøyer herjer han.

15 scoringer på nær 140 kamper for klubb og landslag gir et snitt på blodfattige 0,11. I de tre EM- og VM-kvalifiseringskampene han har spilt mot Kypros og Malta har han derimot feid inn fire mål, et snitt på 1,33.

King scorer altså 16 ganger hyppigere i kvalifiseringskamper mot middelhavsøyer enn han gjør mot andre motstandere uansett nivå. Det bør friste Per-Mathias Høgmo til å bruke ham mot Malta lørdag, enten fra start eller som en joker.

- Det har gått bra i de kampene, men det er vel ett år siden sist, sier King til NTB.

10. oktober i fjor scoret han to mål (og la opp til ett) da Malta ble slått 3-0 på bortebane. Han scoret også da Kypros i forrige VM-kvalifisering ble slått 3-1 borte (i 2012) og 2-0 hjemme (i 2013).

- De kampene betyr ikke noe nå. Det blir ingen lett kamp mot Malta. De har nok like lyst til å vinne som oss, men det er opp til oss. Vi er to poeng foran Kroatia, og alt ligger i hendene våre. Hvis vi ikke klarer å komme til EM i Frankrike, er det vår egen skyld og ingen andres, sier King.

Kan bedre

Han har fått en del spilletid for Bournemouth den siste tiden, men er ikke fornøyd med egne prestasjoner.

- Jeg føler ikke at jeg har spilt bra, nei. Forrige kamp gikk bedre enn de andre, men jeg kan bedre. Formen min er god, sier han.

Per-Mathias Høgmo mener at King trenger tid for å få ut sitt potensial som målscorer.

- Først og fremst må han bli skadefri og spille mange kamper over tid. Kontinuitet i hverdagen vil være avgjørende for at han over tid skal kunne bli en stabil målscorer, mener landslagssjefen.

King skryter av Bournemouth-manager Eddie Howe.

- Jeg er i en klubb som har en fantastisk trener. Jeg lærer mye av ham. Jeg har hatt ham i tre måneder, og han er en trener som kan lære bort det meste til de beste.

Offensiv

King har ferdigheter og spisskompetanse som burde gjøre ham til en notorisk målscorer, men det vil seg foreløpig ikke i kamper mot andre enn middelhavsøyer lavt på europeisk fotballs rangstige.

- Selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg scoret mer, og jeg prøver å trene på det hver eneste dag, men det er ikke alltid det går din vei. Når det gjør det, så kommer det nok til å løsne for meg også, sier han.

Selvsagt er det mye mer enn mål en spiss kan bidra med, noe både King og Alexander Søderlund har vært gode eksempler på i Norges landslag.

- Ja, men jobben til spissen er å score. Nå er jeg ikke spiss i Bournemouth, men jeg har en annen rolle i landslaget enn der. Jeg er en mer offensiv spiller for Norge enn for klubben, sier King.

Etter Maltas smak var han mye mer enn offensiv nok i forrige møte, og lørdag pynter han mer enn gjerne på sin kongestatistikk mot middelhavsøyenes landslag, før Norge reiser til en sannsynlig gruppefinale i middelhavslandet Italia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag