*Nettavisen* Sport.

Denne mannen blir viktig, Arsenal!

Foto: Reuters/Scanpix

Med Samir Nasri og Francesc Fabregas borte, hviler mye ansvar på Robin van Persie.

24.08.11 23:27

UDINESE - ARSENAL 1-2:

Det har vært en tung sommer for Arsenal.

Klubben har mistet sentrale spillere som Samir Nasri og Francesc Fabregas, samtidig som manager Arsène Wenger har forholdt seg rolig på overgangsmarkedet.

Innledningen av Premier League-sesongen har heller ikke vært optimal og londonlaget har kun innkassert ett poeng på de to første kampene.

Derfor var det sikkert noen Arsenal-fans som var en smule ekstra nervøse før onsdagens returkamp mot Udinese i Champions League-kvalifiseringen.

Klarte brasene
Londonlaget vant 1-0 i det første oppgjøret på Emirates, men italienerne viste lovende takter og Arsenal var nødt til å heve seg for å ta steget inn i den gjeveste europacupen.

Og det gjorde også Wengers menn. For selv om vertene tok ledelsen i første omgang, tok engelskmennene initiativet i andre omgang og holdt ledelsen inn.

Robin van Persie og Theo Walcott scoret målene for Arsenal, mens sisteskanse Wojciech Szczesny vartet opp med en viktig strafferedning.

- En lettelse
Dermed ligger det en lapp med Arsenal på, når gruppene til denne sesongens utgave av Champions League skal trekkes. Penger inn på konto betyr det også.

- Dette er en lettelse for oss. Vi ønsket ikke å ryke ut og vår stolthet sto også på spill. Vi har stått med ryggen mot veggen, men alle svarte i dag, sier Wenger til ITV1.

- Men det er fortsatt mange spørsmålstegn rundt denne klubben. hadde vi gått ut i kveld hadde det likevel vært verre. Det var viktig økonomisk, men først og fremst var det viktig fordi vi ønker å spille på dette nivået. Vi jobber nå hardt med å finne nye spillere, men vi har også mange spillere her fra før og det synes jeg er positivt, sier franskmannen.

Ifølge Arsenal-manageren er det likevel ingen nye som per dags dato er nær en overgang til londonklubben.

- Det kan hende vi signerer nye spillere, men jeg kan ikke gi dere noe navn. Jeg skal ikke fare med løgn og si at vi vil hente noen allerede i morgen, sier Wenger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

Smart Di Natale
Det ble en åpen første omgang i Italia, der begge lag fikk mye rom til å angripe. Sjansene lot heller ikke vente på seg.

For vertene var måljegeren Antonio Di Natale en konstant trussel på topp, mens Arsenal skapte sjanser ved kantspillerne Gervinho og Theo Walcott.

Det var også gjestene fra London som kanskje skapte de aller største farlighetene i første halvdel av omgangen, men Udinese-keeper Samir Handanovic var god.

Ved flere anledninger var den slovenske sisteskansen i aksjon og fikk ryddet opp, da det var fare på ferde inne foran målgården til den italienske klubben.

Omgangens eneste mål kom først seks minutter før pause og selvfølgelig var det nevnte Di Natale som sto bak fulltrefferen.

Ballen ble chippet inn mot spissen, som hadde plassert seg smart, og med en kalkulert heading styrte han ballen til side for Arsenal-keeper Wojciech Szczesny.

Flere mål ble det ikke i løpet av de første 45 minuttene og dermed var lagene like langt, da én omgang gjensto av den svært viktige kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Mål og redning
Selv om det lå under, hadde likevel Arsenal vært positive før pause og også den andre omgangen startet bra for Arsène Wengers menn.

I det 55. minutt kom utligningen. Nykommer Gervinho sto for forarbeidet og inne foran mål ventet Robin van Persie. Nederlenderen satte inn et meget viktig bortemål.

Men like etter fikk Udinese straffespark og Antonio Di Natale gjorde seg klar. Veteran måtte imidlertid gi tapt i duell med Arsenals Szczesny.

En svært viktig scoring av van Persie og en nesten like viktig redning av den unge polske keeperen. Det var faktisk rundt 20 millioner pund, som sto på spill.

Og da Theo Walcott løp fra Udinese-forsvaret i det 69. minutt og satte ballen sikkert forbi Handanovic var det altså ingen tvil. Arsenal var klare for Champions League.

Kampene onsdag kveld:

Rubin Kazan - Lyon 1-1 (2-4)
Tsentralnij Stadion
1-0:
Bibras Natkho (71')
1-1: Bakary Kone (87')

Benfica - Twente 3-1 (5-3)
Estadio da Luz
1-0 Axel Witsel (46')
2-0: Luisao (59')
3-0: Axel Witsel (66')
3-1: Bryan Ruiz (85')

Udinese - Arsenal 1-2 (1-3)
Stadio Friuli
1-0: Antonio Di Natale (39')
1-1: Robin van Persie (55')
1-2: Theo Walcott (69')

Viktoria Pilzen - FC København 1-1 (5-2)
Struncovy Sady
0-1: Cristian Bolanos (32')
1-1: Marek Bakos (68')

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.