Gå til sidens hovedinnhold

- Denne mannen bør du merke deg

Les fem tanker om Bundesliga.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se de fem beste målene fra helgens runde i videovinduet øverst!

1) Branimir Hrgota (20) er en navn vi bør legge litt ekstra merke til fremover og generelt denne sesongen. Han er ung, utrolig lovende og begynner smått å finne veien til nettmaskene. Svensken får innhopp og han imponerer. Jeg har virkelig troen på at dette kan være en sesong hvor han får et aldri så lite gjennombrudd. Står med to mål sålangt, og det er to viktige mål. Han viser smått hva han er laget av, og her tror jeg Borussia Mönchengladbach kan sitte på noe stort her!

2) Jeg vil ikke lenger si at det er Borussia Dortmund og Bayern München som er de to store i Bundesliga. Jeg vil faktisk tørre å påstå at det nå er tre store i Bundesliga. Bayer Leverkusen viser gang på gang at de har kvalitet nok i laget til å kunne hamle opp med Pep Guardiola og Jürgen Klopp. De er sikre, de er trygge og de har god dekning på alle plasser. De spiller underholdende fotball og de er det laget som kan gjøre ting vanskeligere for Dortmund og Bayern. De viser få svakheter, de scorer mye mål og slipper inn lite. Et litt undervurdert lag i skyggen av Dortmund og Bayern, vil jeg si.

3) Freiburg overpresterte så til de grader i fjorsesongen. De tok femteplassen og Europa League-plass. I år er det noe helt annet. De har mistet mange av de viktigste spillerne i tillegg til at det de har hentet inn er altfor labert. Syv seriekamper, ingen seirer. Kvaliteten over fotballen de spiller er mange hakk for dårlig og det virker som at de ikke har helt troen på seg selv. Freiburg var en utrolig morsom klubb å følge i fjor, men nå er det bare trist. Christian Streich har nesten en litt for stor oppgave foran seg.

4) Nicolai Müller har blitt en målmaskin og han har virkelig tatt over rollen til Adam Szalai etter at han forlot Mainz til fordel for Schalke 04 før sesongen. For øyeblikket er han toppscorer i Bundesliga, og selvom Mainz til tider har vært heller dårlige, så har Müller alltid stått frem og vist seg fra sitt aller beste. Han var litt i bakgrunnen da Szalai var den store stjerna, men nå viser han at han er verdig plassen som Szalai hadde. Det vil tro det hadde sett rimelig stygt ut for Mainz sålangt uten Müller i stallen.

5) Det har vært en ganske så god norsk runde i Bundesliga! Håvard Nordtveit og Per Ciljan Skjelbred startet og spilte hele kampen for sine lag og begge noterte seg for målgivende pasninger. Omar Elabdellaoui og Tarik Elyounoussi spilte også hele kampen for Braunschweig og Hoffenheim, mens Moa satt på benken for Stuttgart. Ingen Vegar Eggen Hedenstad i troppen til Freiburg.

HTML EMBED
Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe