RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne mannen er i ferd med å ta en grusom hevn

Foto: Reuters
Sist oppdatert:
- Man kan bare forestille seg hvordan det blir når han begynner å blåse til fra 25 meter, slik han gjorde før.

Fernando Torres er i ferd med å ta en grusom hevn på dem som mente han var ferdig som en av verdens beste angrepsspillere.

Etter å ha blitt hengt ut som ubrukelig av engelsk presse, latterliggjort av motstandersupportere og kritisert av fotballeksperter er spanjolen igjen i scoringsform.

På sine ti siste kamper har Torres notert seg for seks scoringer, en advarsel til Premier League-rivaler om at spissen igjen er i stand til å drepe fotballkamper.

Nå tror TV 2-kommentator Øyvind Alsaker at Torres er tilbake slik vi kjenner ham fra Liverpool-tiden.

- Ja, det tror jeg. Torres har vært bra, og var meget god sist mot Newcastle. Det målet han scoret da var vakkert satt, og han hadde en flott bevegelse forut for avslutningen. Måten han avsluttet på oset instinkt, og han har jo så mye kvalitet bare hodet hans er med, sier Alsaker til Nettavisen.

Målet var et tegn
Måten Torres scoret på mot Newcastle, med utsiden av foten og en ball som suste i krysset, er et tegn på at han har fått tilbake selvtilliten, mener Premier League-eksperten.

- Det hadde kladdet seg til om han hadde prøvd på noe sånn da det stormet som verst rundt ham, og målet var et tydelig tegn på at han er tilbake. Jeg ser ingen grunn til at han ikke er det, sier Alsaker.

Leder for Chelseas norske supporterklubb, Even Strete, er enig med Alsaker. Supporterlederen mener Torres aldri har vært i bedre form enn han er nå.

- Allerede mot slutten av forrige sesong så vi mange tegn til at han var på god vei tilbake. Han skapte mange sjanser for andre, gikk på mange gode løp og var på hugget. Dette har fortsatt inn i den nye sesongen og når han i tillegg scorer mål har selvtilliten vokst og han virker enda skarpere. Rett og slett en god sirkel, sier Strete til Nettavisen.

- Gode tegn
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker gleder seg til å følge «El Niño» nøye utover sesongen. Han tror samarbeidet med en spiller som Eden Hazard kan by på mange gode stunder for Chelsea-fansen.

- Jeg synes jeg ser gode tegn. Han lykkes med driblinger i større grad enn før, han ser ut som han er tilbake. Man kan bare forestille seg hvordan det blir når han begynner å blåse til fra 25 meter, slik han gjorde før. Han kommer også til å få mer rom å utnytte, for Eden Hazard og Juan Mata er utrolig vanskelig å håndtere. Det kommer Torres til å profittere på, sier Alsaker.

- Med så mye dritt som Torres har fått, synes du det er hyggelig at ting ser ut til å ha løsnet for ham, selv om du holder med Liverpool?

- He, he. Jeg unner ham suksessen, for når man har sett hvor god han har vært, fikk man litt sympati da han mistet alt. Jeg synes det er en herlig revansje og gøy å se, forteller Alsaker.

- Toppspiss i Europa
Med Torres tilbake i form, er Chelsea også et langt bedre lag, mener han.

- Jeg husker hva han leverte da han var god. Kommer han opp på det nivået igjen er han en toppspiss i Europa. Chelsea er også dårlig besatt på den plassen, så Chelsea er avhengig av at han leverer over en lang sesong, sier Alsaker.

- Tror du det faktum at Didier Drogba er ferdig i Chelsea har gjort Torres godt?

- Ja. Nå vet Torres at han skal starte, nå er han den største spissen i klubben. Med Drogba i laget var mye av Chelseas fotball bygd rundt ham. Dette ser veldig lovende ut for Chelsea, som kanskje er det laget som har imponert meg mest så langt i sesongen, påpeker Alsaker.

- Meget populær
Chelseas norske supporterleder mener også at selvtilliten har vært en utslagsgivende faktor for at Torres er tryggere foran mål.

- Han er i bedre form enn noengang før i blå drakt. Ikke så overraskende når han nå får tillit og er vårt klare valg på spissplassen, sier Strete.

- Hva slags status har Torres blant Chelsea-fansen?

- Helt fra første dag har han vært meget populær, og det har holdt seg hele tiden. Han er en ydmyk person som alltid snakker positivt om støtten han får fra fansen. Han jobber knallhardt hele tiden, og ingen får så mye jubel for en scoring som Torres. Vi har også et utall av sanger som hyller ham som den superspissen og den fine personen han er, forteller Strete.

Tok «praten» etter finaleseieren
Situasjonen er derfor langt lysere på «brua» nå, sammenlignet med hvordan det har vært tidligere.

Etter Champions League-finalen mot Bayern München forrige sesong gikk Torres ut og fortalte at han var usikker på om han ønsket å fortsette karrieren i Chelsea. Spissen ble nemlig benket fra start i finalen, en avgjørelse han var tydelig uenig i.

- Jeg snakket med Fernando på flyet tilbake fra München. Da ga jeg ham klar beskjed om at han var en del av Chelsea-fremtiden, sier manager Roberto Di Matteo ifølge The Guardian.

- Forståelig nok er det mye frustrasjon når man ikke starter en så stor kamp, men til slutt opplevde vi stor suksess. Alle var involvert i det, ikke bare spillerne som startet finalen. Jeg har alltid vært veldig fornøyd med Fernando, og mot slutten av forrige sesong var han fantastisk. Han scoret kanskje ikke, men var en tilrettelegger. Hvis ikke det funket, jobbet han alltid veldig hardt. Han er en fantastisk lagspiller, sier Di Matteo.

- En spiss må score
Selv nekter hovedpersonen å hause opp egne prestasjoner.

- En spiss må score mål, og jeg har sagt mange ganger at det er noe jeg har vært nødt til å forbedre ved spillet mitt. Jeg ønsket å bli bedre, og det har jeg vært så langt denne sesongen, sier Torres til Chelsea TV.

Mistanken om at problemet til spissen har ligget på det mentale plan, ikke det fysiske, ble støttet av kommentarene han ga etter kampen mot Newcastle på lørdag.

- Selvtilliten er tilbake fordi jeg har fått mer spilletid, sa Torres.

Spanjolen gir mye av æren for sine gode prestasjoner til nykommer Eden Hazard. I kampen mot Newcastle fungerte samarbeidet godt mellom de to stjernene. Først skaffet Torres straffesparket som Hazard scoret på. Senere i kampen hadde Hazard målgivende da Torres økte til 2-0.

- En spiller som Hazard kan utgjøre en forskjell. Det er et privilegium for en spiss å ha en spiller som han, Juan (Mata), Oscar eller Lamps (Frank Lampard) bak seg, avslutter Torres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere