*Nettavisen* Sport.

Denne mannen sørger for målfest

Foto: Reuters/Scanpix

Sjekk vår Europa League-dobbel til 2,72 i odds.

03.10.13 14:58

Sportspills øvrige meny torsdag:
Oddstips 1: Iskalde Fiorentina-spillere får det hett
SHL-tips: Hockey-Pelle ikke imponert av Modo
V5 Bergen: Favorittparade i Bergen
V65 Øvrevoll: Ingen disk i dag

Det er full rulle i Euorpa League på langoddsen torsdag. I tillegg spilles det hockey i Norge, Sverige og USA.

Vi startet dagen med Hockey-Pelle tips fra SHL og en singel fra Europa League og avslutter med en spennende dobbel fra sistnevnte turnering.

Dagens langskudd
Chernomorets Odessa - PSV Eindhoven H 2,80
Chernomorets debuterte i Europa League med en flott 2-1-seier borte mot Dinamo Zagreb. I helgen ble det 0-2 borte for sterke Dnipro i den ukrainske ligaen, der de ligger på en fin fjerdeplass med 7-2-2.

PSV har et ungt lag og har variert en del i prestasjonene så langt denne sesongen. Tapte 0-2 hjemme for bulgarske Ludogorets i første runde, og røk 1-2 borte for Alkmaar i helgen. Høydepunktet så langt denne sesongen er 4-0-seieren over Ajax 22. september.

Ukrainske lag er ikke enkle å slå på bortebane, og Odessa har fine 4-1-0 og 7-2 i målforskjell hjemme så langt i serien. Etter 0-2 hjemme i første runde er lett å tvile på om PSV tar EL seriøst i år, og vi fristes av H-oddsen til 2,80.

Dagens avslag
Anzhi Makhachkala – Tottenham B 1,42
Anzhi skulle bli det nye russiske storlaget, men i sommer ble satsingen skrinlagt og omtrent det som var av stjerner er solgt unna. Laget har åpnet med skrekkelige 0-6-5 i den hjemlige ligaen og spilte uavgjort mot Sheriff Tiraspol i første runde av Europa League.

Tottenham sparte en del stjerner mot Tromsø, men vant likevel lekende lett 3-0. Ligger på delt andreplass i Premier League og kommer garantert til å endre en del på laget som spilte uavgjort mot Chelsea i helgen.

Det faktum at Tottenham kommer til å nedprioritere oppgjøret og vil se på uavgjort som et ok resultat, gjør at vi står over B-oddsen til 1,42.

Dagens spill 2
Esbjerg – Salzburg o/u 2,5 mål B 1,60
Esbjerg overrasket stort med 2-1-seier borte mot Standard Liege i første runde i Europa League og har siden fulgt opp med store seirer i den hjemlige ligaen og cupen (3-1, 7-1 og 4-1). Er det mestscorende laget i Danmark med 24 mål på 10 kamper og ligger på en fin andreplass.

Salzburg åpnet med en lekende lett 4-0-seier mot Elfsborg i den første matchen og kommer fra 8-1-seier i den hjemlige ligaen. På 10 seriekamper har laget scoret utrolige 33 mål.

Jonathan Soriano står alene for 11 av scoringene. 28-åringen slo aldri igjennom i Barcelona, selv om han dunket inn 59 mål på 84 kamper for B-laget. Spanjolen har blitt en kjempehit i østerriksk fotball etter overgangen i 2012 og står med 40 mål på 52 seriekamper for Salzburg. På tredjeplass på landets toppscorerliste finner man lagkameraten Alan, som har puttet sju ganger på åtte kamper. Denne spissduoen er en av de giftigste du finner i Europa League.

Dette er to målkåte lag som er stinne av selvtillit, og vi ser for oss en underholdende match der det scores mer enn to mål.

Vi kombinerer objektet med en annen match i EL.

Genk – Thun H 1,70
Genk tok en sterk (men noe heldig) borteseier over Dinamo Kiev i første runde. Etter å ha slitt innledningsvis denne sesongen, er formen bare blitt bedre og bedre, og laget er nå ubeseiret på de siste ni kampene de har spilt. Sju av disse har endt med seier, og på hjemmebane har Genk fem strake triumfer.

Genk debuterte med stil i Europa League forrige sesong og gikk gjennom gruppespillet ubeseiret (3-3-0).

Thun tok alle poengene hjemme mot Austria Wien i den første runden. Har siden tatt kun tatt ett poeng på tre kamper i den hjemlige serien. Har riktignok møtt to topplag i denne perioden, men ti poeng etter ti runder er på ingen måte bra i en liga som er såpass svak som den sveitsiske.

Dagens spill 2:
Esbjerg – Salzburg o/u 2,5 mål 1,60 - 1,93
Genk – Thun 1,70 - 3,30 - 4,10
Samlet odds: 2,72
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens spill 1:
Dnipro Dnjepropetrovsk - Fiorentina 1,90 - 3,15 - 3,35
Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.