Denne mannen trives i Tottenham

Foto: Carl De Souza/AFP

Robbie Keane reddet poeng for Spurs i sluttminuttene på Stadium of Light.

SUNDERLAND - TOTTENHAM 1-1:

Tottenham kom fra midtukekampen med 4-0 mot Middlesbrough onsdag, men jobben ble langt tøffere mot Sunderland på Stadium of Light lørdag.

For det tok bare to og et halvt minutt før Kieran Richardson ga Sunderland ledelsen foran et ellevilt hjemmepublikum. Spissen la ballen forbi keeper Gomes, og Spurs-forsvaret kunne bare se på at ballen trillet inn i det tomme målet.

Både Sunderland og Tottenham sto med 31 poeng før kampen, og med bare fire poeng ned til nedrykksstreken var begge lag interessert i å hente hjem tre poeng i det som var lørdagens eneste Premier League-oppgjør.

Tottenham-press
Men Sunderland forsvarte seg godt etter scoringen. Tottenham styrte det meste av spillet, men bortelagets første sjanse kom først etter 35 minutters spill. Etter mye klabb og babb fikk til slutt midtstopper Ledley King kontroll på ballen, men skuddforsøket ble reddet med en god benparade av Márton Füllöp i Sunderland-buret.

Dermed gikk lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget, men Sunderland skulle slite mer i den andre omgangen.

Tottenham jaktet en utligning, og de rødhvite vertene var heldig som ikke lå under etter en times spill. Da hadde nemlig Darren Bent fått to store muligheter på to minutter, men ingen av avslutningene alene med Sunderland-keeperen traff innenfor stengene.

Sunderland på sin side tok over initiativet midtveis i omgangen, men heller ikke de klarte å omsette sjansene til flere scorede mål.

Volley
Og da det så ut som om hjemmelaget skulle greie å hale seieren i land, dukket den hjemvendte sønn opp for Spurs. Etter en Sunderland-corner satte Tottenham i gang en kontring. Darren Bent fikk ballen på høyrekante, slo den inn i feltet - og der ventet Robbie Keane, som med et skudd på halv volley satte inn den viktige utligningen bare ett minutt før slutt.

På de 19 kampene Keane fikk for Liverpool denne sesongen scoret spissen ikke mer enn fem mål. Nå har han allerede puttet to for Tottenham - og kan bli en viktig nøkkelspiller i kampen for å overleve i Premier League. Den kamper er nemlig ennå ikke over, selv med ett poeng idag.

Med 1-1 holder riktig nok begge lagene seg midt på tabellen, med hjemmelaget på 13. plass og Tottenham på plassen foran. Ingen av lagene kan imidlertid føle seg trygge på å unngå nedrykk ennå. Blackburn på 18. plass er ikke mer enn seks poeng unna, og det går mot en svært spennende nedrykksstrid i engelsk Premier League denne våren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.