RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/ SCANPIX

Denne spilleren betalte fansen for

Sist oppdatert:
Søndag fikk han sin tippeligadebut.

Odd Grenland gikk på sjokktap 0-4 hjemme mot Sogndal søndag kveld, men det er ikke bare på banen Oddrane har problemer. Klubben sliter også økonomisk, og det ble forrige uke vedtatt at spillerlønningene måtte kuttes med ti prosent.

Å signere nye spillere før sesongstart var nærmest umulig, så for å kunne beholde et av klubbens unge talenter ble prosjektet "min spiller" lansert 9. mars.

Prosjektets initiativtaker, tidligere Odd-spiller Anders Rambekk, ønsket å samle inn nok penger til at klubben kunne signere forsvarsspilleren, Niklas Gunnarsson (20).

Signerte med klubben
På lagets hjemmeside oppfordrer trener, Dag-Eilev Fagermo, folk til å gi sin støtte i innsamlingsaksjonen slik at laget kunne beholde spilleren: «Jeg mener Niklas er et så stort talent at han må bli i klubben. Det ville vært utrolig synd om vi mistet han. Niklas er klar for å spille eliteseriefotball nå».

Målet var å samle inn en halv million kroner. Etter en uke var det samlet inn opp mot 350.000.

Både privatpersoner og bedrifter sendte sine bidrag, så Gunnarsson tilslutt kunne skrive under en to-års kontrakt med klubben. Han skrev under på samme dag som årets tippeliga ble sparket i gang, altså sist fredag.

- Jeg er stolt og begjæret over at folk bryr seg om å beholde lokale spillere, sier unggutten til Nettavisen. Han forteller at det var «frustrerende og ikke vite hva som ville skje» og at det føltes «befriende» at han endelig fikk kontrakt.

Ingen drømmestart
Gunnarsson fikk sin debut tidlig i første omgang da Fredrik Semb måtte forlate banen med skade. Unggutten gjorde ingen grove feil i kampen der Odd ble ydmyket av et offensivt Sogndallag.

- For min egen del var det gøy å spille. Tippeligaen har bestandig vært en drøm. Vi skulle ikke tapt kampen, men vi hadde ikke marginene på vår side, sier Gunnarsson.

Odd møter tøff motstand førstkommende søndag, når de spiller borte mot Viking.

- Vi håper og vinne til helgen. Vi SKAL vinne til helgen. Sånn er det bare, presiserer en svært optimistisk Gunnarsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere