RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne trioen kan sette klubbrekord

Barcelona-spissene scorer på bestilling denne sesongen.
Barcelona-spissene scorer på bestilling denne sesongen. Foto: Gustau Nacarino (Reuters)
I sin første sesong som lagkamerater kan Luis Suárez, Lionel Messi og Neymar bli Barcelonas mest målfarlige spisstrio gjennom alle tider.

Messi og Neymar var begge på scoringslista da byrival Espanyol ble slått 2-0 lørdag. Dermed har den katalanske storklubbens giftige spisstrio i fellesskap scoret 97 mål i alle konkurranser denne sesongen. Etter tirsdagens ligamøte med Getafe hjemme på Camp Nou kan tallet fort være høynet til 100.

I så fall tangeres den gjeldende klubbrekorden satt av trioen Thierry Henry, Samuel Eto'o og Messi i 2008/09-sesongen. Den gang ble tallet nettopp 100 etter at Messi ledet an med 38 fulltreffere. Henry og Eto'o stoppet på henholdsvis 26 og 36.

Mye skal til dersom ikke rekorden slås denne sesongen. Dersom Barcelona spiller seg til mesterligafinale på bekostning av Bayern München, har laget ni kamper igjen å spille denne sesongen.

Overveiende sannsynlig er det også at rekorden er et faktum allerede tirsdag. Middelhavsfarer Getafe har nemlig tatt kun ett poeng på sine tre siste kamper og synes ikke å være i sin beste form.

Messi, Suárez og Neymar har uansett motbevist dem som før årets sesong hevdet at Barcelona-laget ikke ville ha plass til tre så høyprofilerte spillere. Klubblegenden Johan Cruyff var blant dem som advarte om at det kunne bli for mange sjefer på banen. Den frykten har vist seg å være helt ubegrunnet.

Med til historien hører det også at Barcelonas stjernetrio er på vei mot målrekord i en sesong der Luis Suárez mistet de tre første månedene på grunn av karantene. Uruguayaneren ble utestengt fram til siste helgen i oktober som følge av biteepisoden i kampen mot Italia under VM-sluttspillet i Brasil i fjor sommer.

Riktig så målfarlige som Barcelona-spissene har for øvrig ikke gullrival Real Madrids angrepsrekke vært denne sesongen. Langt bak er de likevel ikke. Cristiano Ronaldo leder an med 50 mål i alle konkurranser, mens Karim Benzema og Gareth Bale har henholdsvis 22 og 17. Det gir et totaltall på 86.

Trøsten for Cristiano Ronaldo blir at han fortsatt har et godt grep om toppscorertittelen i La Liga. 30-åringen står så langt med 39 fulltreffere, mens Messi er seks bak med sine 33.

Real Madrid møter Almeria hjemme på Santiago Bernabéu onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere