*Nettavisen* Sport.

Depay: - Skal bli best i verden

Manchester Uniteds siste kjøp, nederlandske Memphis Depay, legger lista høyt. 21-åringen ser på overgangen til Old Trafford som et skritt mot verdensherredømme. Foto: Olaf Kraak (Afp)

Manchester Uniteds siste kjøp, nederlandske Memphis Depay, legger lista høyt. 21-åringen ser på overgangen til Old Trafford som et skritt mot verdensherredømme.

Depay forlater PSV Eindhoven til fordel for United foran neste sesong. Klubbene kom i forrige uke til enighet om en overgangssum på rundt 280 millioner norske kroner.

21-åringen, som denne sesongen har scoret 25 mål for sin nederlandske arbeidsgiver, har ordene «Dream Chaser» tatovert på brystet. Ungguttens store drøm er å skyve Cristiano Ronaldo og Lionel Messi ned fra tronen som verdens to beste fotballspillere.

– Jeg tror fullt og fast på at jeg kan bli en av de beste fotballspillerne i verden, og jeg må tro dersom jeg skal oppnå noe. Det er tatovert på brystet mitt. Man må jobbe hver eneste dag for å nå drømmene sine, sier Depay.

Den ferske United-spilleren har allerede realisert flere store mål i karrieren.

– Min drøm var fra starten av å få delta i et VM-sluttspill, og da jeg først var der, scoret jeg to mål og ble den yngste nederlenderen som noen gang scoret et VM-mål. Da var jeg fornøyd, sier Depay.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før han rettet blikket framover.

– Da VM var over, innså jeg at drømmen min var noe enda større. Jeg hadde mer ugjort på fotballbanen. Så etter i sesongoppkjøringen snakket jeg med manageren og sa at jeg måtte holde meg fokusert. Å score i VM var bra, men nå er jeg i fyr og flamme, sier 21-åringen.

Den siste tiden har lovordene haglet rundt PSV-spissen. Landsmannen Leroy Fer, som spiller for Queens Park Rangers i Premier League, har sammenlignet ham med Cristiano Ronaldo.

Portugisiske Ronaldo ble en publikumsfavoritt i løpet av sine seks år på Old Trafford, men Depay vet at han fortsatt har en lang vei å gå for å matche Real Madrid-stjernen.

– Jeg hørte hva Leroy Fer sa, og det er fantastisk å høre sånt fra andre spillere. Men jeg er 21 år og har ikke nådd Ronaldos nivå, sier han.

Depay legger samtidig ikke skjul på at nettopp Ronaldo er et stort forbilde.

– Han er en av mine helter, og jeg håper å bli like god. Han scorer så mange mål, og jeg akter virkelig å kjempe hardt for å bli en av de beste i verden, sier han.

I Manchester United venter et gjensyn med Louis van Gaal. United-manageren var nederlandsk landslagssjef inntil i fjor sommer og ga 21-åringen hans første landskamp.

– Han er annerledes. Oppførselen hans på treningsfeltet er annerledes enn andre trenere. Det blir fantastisk å få sjansen til å jobbe med ham. Jeg ser selvfølgelig fram til det, sier Depay. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag