RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Depay vil følge i legendenes fotspor


Memphis Depay har fått draktnummeret noen av Manchester Uniteds største spillere gjennom historien har hatt, men de siste som har båret den har slitt med å imponere.
Memphis Depay har fått draktnummeret noen av Manchester Uniteds største spillere gjennom historien har hatt, men de siste som har båret den har slitt med å imponere. Foto: Oli Scarff (Afp)
Memphis Depay har fått draktnummeret noen av Manchester Uniteds største spillere gjennom historien har hatt, men de siste som har båret den har slitt med å imponere.

Lørdag fikk Depay sin debut da Manchester United slo Tottenham 1-0. Nederlenderen, som kom fra PSV i sommer, var helt på det jevne før han ble byttet etter 68 minutter.

– Jeg vil være kreativ og score mål, men må være disiplinert i midtbaneleddet. Jeg kan ikke miste ballen for mye, men kan spille med mer risiko på kantene eller når jeg nærmer meg motstanderens mål. Da kan jeg prøve triksene mine og spille med mer risiko, sier han.

Fra Best til Ronaldo

Depay ba om, og fikk, drakt nummer sju i United, et nummer noen av klubbens aller største stjerner har båret.

George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham og Cristiano Ronaldo har gitt nummeret en nærmest mytisk status i klubben, men siden sistnevnte dro til Real Madrid har ingen klart å videreføre arven.

Michael Owen fikk den etter Ronaldo, men ble aldri noen suksess. Antonio Valencia bar drakten i én sesong, men byttet tilbake til nummer 25 sommeren etter.

I fjor hentet United Angel Di Maria, men heller ikke den argentinske superstjernen ble noen hit, og like før sesongstart ble han solgt til franske PSG.

Toppscorer sist sesong

Depay er fullt klar over at nummeret er en stor del av klubbens historie.

– Ja, selvfølgelig. Jeg setter pris på historien, men jeg vil være meg selv. Det er en ære å bruke nummeret, og jeg vil bære det med stolthet, sier han.

21-åringen ble toppscorer i den nederlandske toppserien sist sesong med 22 mål, noe som selvfølgelig har ført til store forventninger i England.

– Jeg spilte med nummer sju på ryggen og scoret mye mål, så nummeret gir meg selvtillit, sier han.

Selv om United ikke imponerte under lørdagens kamp, fikk de med seg tre poeng. Fredag venter Aston Villa borte, før klubben spiller den første av to kamper mot belgiske Brügge i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere