RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deppet etter seriegull

Foto: Marit Hommedal/SCANPIX
Sist oppdatert:
Stabæk-trener Jan Jönsson klarte ikke slippe gleden helt løs selv etter at gullet ble sikret søndag kveld.

BRANN - STABÆK 1-2:

BERGEN (Nettavisen): Helt mot slutten av kampen forsøkte Stabæk-trener Jan Jönsson å gjøre sitt tredje bytte for kvelden. På sidelinjen stod andrekeeper Iven Austbø klar til å entre banen.

For at Austbø formelt skulle kunne bli kåret til seriemester 2008 måttet han ha tre kamper i serien. Dette er NFFs krav. Innhopp teller med.

LES OGSÅ:Feiret gullet med fansen

BLOGG:Har gjort drømmen virkelig

Ettersom han ikke fikk kommet inn får han maks to kamper i serien – dermed blir han ikke offisielt seriemester. Jönsson prøvde desperat å få spillerne hans til å spille ballen ut slik at han kunne foreta det siste byttet – forgjeves.

- Jeg er selvsagt glad for at vi vinner gull og klarer et solid sportslig mål, men det er synd for Iven det som skjer, sier en preget Jönsson til Nettavisen.

268672

Han understreker at spillere som ikke har fått så mye spilletid også har vært viktig for årets suksess.

- Alle som er med i troppen eller har forlatt oss i løpet av året har på sin måte vært delaktig til at det har gått bra i år. Selv om det ikke alltid syns har alle bidratt på trening. I tillegg er det alltid betryggende å vite at man har en stor tropp å velge spillere i, forklarer Jönsson.

Er du bedre enn Jönsson? Prøv Managerleague

Andre spillere som foreløpig ikke offisielt blir kronet til seriemester er Thorstein Andresen Aase, Thomas Rogne, Kristoffer Jensen og Espen Olsen.

- Vi får se hva vi gjør, men nå skal vi prøve å glede oss over en god sesong så får vi se hva vi finner på med guttene etterpå, sier Jönsson.

Da han valgte å takke ja til Stabæk i desember 2004 hadde han også et annet tilbud han vurderte seriøst. Den viktigste årsaken til at det ble Stabæk var nettopp at de hadde rykket ned og at man var klar til å nullstille seg og begynne på nytt. I tillegg ville svensken til utlandet.

- Året i Adeccoligaen (2005) var på mange måter svært viktig for oss. At det første året ville bli et ”arbeidsår” passet bra og bidro til at jeg valgte Stabæk. Da fikk jeg muligheten til å sette et spill og forme et lag. Vi hadde en langsiktig målsetting og det hele virket spennende. Jeg ønsket også å forlate Sverige for å utvikle meg videre, noe som også var en årsak til at jeg kom hit, sier Jönsson.

Det lykkes ikke for Nettavisen å få noen kommentar fra Austbø søndag kveld.

1047

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere