RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Der satt den, Carroll

Foto: Martin Rickett / Pa Photos
Sist oppdatert:
Liverpool gikk seirende ut av en vanvittig underholdende kamp mot Blackburn.

BLACKBURN - LIVERPOOL 2-3: Daily Mail skrev onsdag at de hadde vært i kontakt med venner av Andy Carroll som kunne fortelle at den storvokste spissen tynges av den enorme prisen som Liverpool betalte for å kjøpe ham fra Newcastle.

Carroll kostet Liverpool 35 millioner pund, men har så langt ikke vært i nærheten av å gi valuta for pengene.

Onsdag kom kanskje vendepunktet, da engelskmannen ble matchvinner på overtid i bortekampen mot Blackburn.

- Spillerne bør få all den æren de fortjener, for det har ikke vært mange positive saker i nyhetene de siste ukene. Nå håper jeg at det blir positive saker. Jeg synes folk skal snakke om det positive nå, sier Liverpools manager Kenny Dalglish i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Fantastisk start for Liverpool
Det er bare tre dager igjen til Liverpool skal møte Everton i semifinalen i FA-cupen. Kenny Dalglish hadde tydelig dette i tankene da han komponerte laget mot Blackburn i onsdagens eneste Premier League-kamp.

Maxi Rodriguez var en av dem som fikk sjansen da Dalglish lot andre spillere hvile, og den 31 år gamle argentineren tok definitivt vare på den.

Strålende forarbeid av Craig Bellamy og Martin Skrtel bidro til at Maxi kunne sette inn 1-0 etter bare 13 minutters spill på Ewood Park, til frustrasjon for nedrykkstruede Blackburn, som lot Morten Gamst Pedersen se hele kampen fra benken.

2-0 kom bare tre minutter senere. Igjen var det Maxi som satte ballen i mål for Liverpool, som etter lang tids motgang i ligaen endelig så ut til å få en opptur.

Marerittkamp for Flanagan
Det var imidlertid én sky på himmelen: Den unge backen John Flanagan (18) hadde fått en dårlig start på kampen og allerede pådratt seg gult kort for en felling av Martin Olsson.

Etter bare 19 minutter taklet han igjen Olsson hardt, og der kunne dommer Anthony Taylor fort ha vist Flanagan dagens andre gule kort.

Dommeren lot imidlertid Flanagan spille videre, en beslutning manager Dalglish også falt ned på.

Fem minutter senere slo stakkars Flanagan en svak pasning tilbake til keeper Alexandre Doni, som vikarierte for utestengte Pepe Reina. Ballen fikk ikke med seg nok fart på reisen og ble snappet opp av David Hoilett, som ble felt av Doni idet han passerte den brasilianske keeperen.

Straffespark til Blackburn og rødt kort til Doni!

Endelig valgte Dalglish å ta Flanagan av banen, slik at tredjekeeper Brad Jones kunne komme inn.

Først redning - så rot
Jones startet med å redde et elendig straffespark fra Aiyegbeni Yakubu, men med elleve spillere mot ti øynet Blackburn nytt håp om poeng i denne kampen.

Yakubu fikk sin revansje da han headet inn 1-2 ti minutter før pause, og et kvarter etter hvilen utlignet han til 2-2 da Brad Jones forærte Blackburn nok et straffespark med sin særdeles klønete opptreden.

Jones skulle klarere et tilbakespill, men skjøt ballen i Yakubu. Ballen gikk høyt i lufta og tilbake til Jones, som ikke klarte å holde den og så seg nødt til å dytte Yakubu unna ballen.

En enkel avgjørelse for dommeren, og denne gang klarte Yakubu å sette straffesparket i mål.

Dermed var kampen på vei mot 2-2 og poengdeling, men etter så mye dramatikk ville det ikke overraske mange dersom det dukket opp en ny tvist.

Og det gjorde det.

På nedrykksplass
Utskjelte Andy Carroll ble matchvinner for Liverpool da han headet inn 3-2 på overtid etter en stuss fra Daniel Agger.

Liverpool fikk dermed sin andre seier på de ni siste kampene - og en etterlengtet opptur før lørdagens FA-cupsemifinale mot byrivalen Everton.

Blackburn ble liggende på 28 poeng og nedrykksplass, mens Liverpool økte til 46 poeng og fikk litt avstand ned til det store kobbelet av lag bak dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere