*Nettavisen* Sport.

Derfor ble Ferguson forbannet

Foto: Darren Staples / Scanpix

- Ett av de største diamantfunnene i moderne fotballhistorie er gjort.

22.01.13 16:40

- Jeg synes ikke han respekterte oss i det hele tatt. Er det slik det skal være, er jeg glad for at han ikke er her lenger.

Ordene tilhører en tilsynelatende bitter sir Alex Ferguson etter at Paul Pogba forsvant fra Manchester United til Juventus i sommer.

Ser man på hva Paul Pogba nå gjør i Serie A, kan man lett forstå Fergusons reaksjon.

Imponerer stort
Mange trodde at franskmannen skulle få det like tøft med å spille seg til en fast plass på Juventus' midtbane, med konkurrenter som Andrea Pirlo, Claudio Marchisio og Arturo Vidal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Cmore

Og ganske riktig ble Paul Pogba sittende på benken i de første kampene, men da han har fikk sjansen, grep han den, og det til de grader.

Lørdag scoret han to fantastiske mål og var svært delaktig da Juventus knuste Udinese 4-0.

- Bedre enn Vieira
Serie A-ekspert Per-Jarle Heggelund, som også er en svoren Arsenal-fan, må langt tilbake i tid for å huske en så dominant midtbanespiller.

- Vi må tilbake til 1996 for å finne sist gang jeg så en sentral midtbanespiller dominere så til de grader, da en viss Patrick Vieira var med på revolusjonere Arsenal og Premier League, sier Heggelund til Nettavisen.

Cmore-kommentatoren mener faktisk at Pogba er hakket bedre enn Vieira var på samme alder.

- Det er umulig å ikke trekke paralleller til Vieira, som vokste seg til å en av de beste i verden i den posisjonen, kanskje den aller beste. Faktum er at Pogba er enda bedre nå enn Vieira var på samme tid, og ett år yngre enn hva Vieira var da han gjorde en omvendte reisen fra Serie A til Premier League.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP /Scanpix

- United klarer seg
Det skal sies at Manchester United ser ut til å klare seg meget godt uten stortalentet fra Frankrike. Heggelund tror ikke at Ferguson bærer nag fremdeles.

- Man gjør rett og man gjør galt her i livet. Ferguson gjør mest rett. Jeg tror ikke han gremmer seg så mye. Det går jo ganske bra med United uten Pogba.

Likevel er det mye som tyder på at Juventus har skutt gullfuglen med investeringen av Paul Pogba. Det er i alle fall Per-Jarle Heggelund sikker på.

- Det går bra med Juventus. Det går bra med Pogba. Det går bra med Raiola (agenten). Og det franske fotballforbundet kan nyte av at ett av de største diamantfunnene i moderne fotballhistorie nå er gjort; diamanten heter Paul Pogba.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag