RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Derfor ble han vraket mot LSK

Sist oppdatert:
Abdou Razack Traoré spiller heller benk enn back.

Ved minst to anledninger har Abdou Razack Traoré gått ut i mediene og fortalt at han ikke er Rosenborgs langtidsløsning på venstrebacken. Svaret fra trener Trond Henriksen har vært det samme ved begge anledninger:

- Det er ikke noe problem, «Abdi» spiller der han får beskjed om.

På tribunen
Før kampen mot Lillestrøm ble imidlertid problemstillingen aktualisert igjen. Etter det Nettavisen erfarer av Traoré selv - som nok en gang så seg nødt til å minne sjefen på at han ikke hører hjemme i klubbens bakerste ledd.

Det medførte tribuneplass mot LSK.

- På den siste treningen før LSK-kampen, fikk jeg beskjed om at jeg ikke lenger var med i førsteelleveren. Jeg var spiller nummer 19 og kom ikke til å spille dersom Kris Stadsgaard ble friskmeldt, forteller Abdou Razack Traoré til Nettavisen.

I stedet ble han sendt rett på O2-test av trener Trond Henriksen. Signalene som har blitt gitt til spilleren, går ut på at han akkurat nå er for dårlig trent til å spille på midtbanen.

- Jeg må stå på hardt og vise at jeg er plassen verdig, er alt Traoré ønsker å si om den saken.

- Ofret meg for Miller
Overfor Nettavisen er han urokkelig i synet på hvor han bør spille på banen, selv om han tidvis har klart seg meg godt på backen.

- Jeg ønsker ikke å spille venstreback, jeg ønsker å spille på midtbanen. Får jeg ikke det, sitter jeg heller på benken, sier han.

Han mener selv at han ofret seg selv under Robbie Millers skadefravær. Med costaricaneren tilbake mener Traoré at situasjonen har forandret seg.

- Roy er back og han spilte meget bra mot Lillestrøm. Nå ønsker jeg heller å konsentrere meg om midtbanen.

Tyst fra Trondheim
Til kampen mot Molde lørdag fortsetter Miller på backen, mens Traoré mest sannsynlig på benken.

Deretter reiser 19-åringen til Elfenbenskysten for å spille landslagsfotball, mens lagkameratene i Trondheim skal opp mot Brann og Viking i serien, samt Kristiansund i 2. runde i NM.

Nettavisen har forsøkt å få tak i trener Trond Henriksen og fungerende sportsdirektør Erik Hoftun i tre dager for å få en kommentar - uten å lykkes med det.

RBKs tropp mot Molde: Jarstein, Lund Hansen, Basma, Stadsgaard, Lago, Miller, Traoré, Demidov, Ciljan Skjelbred, Tettey, Sapara, Strand, Konan, Iversen, Kone, Aas, Storflor, Pelu.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere