RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor ble Suarez straffet så hardt

STRENG STRAFF: Luis Suarez forlot resten av Uruguay-troppen da det ble kjent at han utestenges fra all fotball i fire måneder.
STRENG STRAFF: Luis Suarez forlot resten av Uruguay-troppen da det ble kjent at han utestenges fra all fotball i fire måneder. Foto: Hassan Ammar (Ap)
Sist oppdatert:
Mangel på anger og innrømmelse veide tungt for FIFA.

Luis Suarez ble som kjent tildelt en av fotballhistoriens strengeste individuelle straffer, da FIFAs disiplinærkomité utestengte ham fra all fotballrelatert aktivitet i fire måneder, samt ni offisielle landskamper.

Reaksjonene på straffen har vært mange, og Uruguay og Suarez har bestemt seg for å anke.

Suarez hevder på sin side at han ikke mente å bite Giorgio Chiellini.

- Jeg mistet balansen med åpen munn. Så falt jeg over Chiellini og munnen min traff skylderen hans. Det var ikke et bitt, skal Suarez ha forklart disiplinærkomiteen til FIFA.

Det er nettopp denne benektelsen som gjør at FIFA bestemte seg for å straffe Suarez så hardt som de gjorde, og mangelen på anger skal ha veid tungt.

- Ikke på noe tidspunkt viste spilleren noe tegn til å angre eller innrømme hva han hadde gjort, står det i et FIFA-dokument ifølge Liverpool Echo som gjengir den brasilianske avisa Estado de Sao Paulo.

- Minimumstraffen var ikke tilstrekkelig til å tydeliggjøre hvor alvorlig dette er, og tidligere straffer har tydeligvis ikke hatt effekt, står det videre.

Luis Suarez har på sin side tatt til Twitter for å takke for støtten i den vanskelige tiden.

- Hei, alle sammen. Jeg skriver denne beskjeden for å takke dere alle for all støtte og ømhet jeg har mottatt, skrev Suárez på spansk på sin Twitter-profil lørdag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere