RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Derfor Defoe

Sist oppdatert:
Jermain Defoe viste hvorfor Harry Redknapp har kjøpt ham to ganger på seks måneder.

TOTTENHAM - PORTSMOUTH 1-1: Ballen fløy med rakettfart inn i nettmaskene bak David James. White Hart Lane eksploderte i gledesrus.

Jermain Defoes første mål i sin andre periode i Tottenham sørget for at londonlaget utlignet til 1-1 mot Portsmouth.

Gjensynsfest
Dermed kunne alle reise noenlunde tilfredse hjem fra den store gjensynsfesten. Jermain Defoe var nemlig ikke den eneste med fortid i motstanderklubben. Harry Redknapp kom i likhet med Defoe fra Portsmouth denne sesongen, mens Sol Campbell, Younes Kaboul, Peter Crouch og Noe Pamarot (satt på benken søndag) alle har vært i Tottenham.

- Begge lag hadde sjanser, så jeg antar at dette var et rettferdig resultat. David (James) er en fantastisk keeper og holdt dem inne i kampen en del ganger, sa Jermain Defoe til Sky Sports etter kampen.

Gjensynsfesten ble en morsom affære, hvor begge lag skapte en rekke målsjanser.

Darren Bent misbrukte den største drøyt ti minutter før slutt, da han upresset fikk heade fra fem meter, men sendte ballen like utenfor mål.

Ulykkesfugl
David Nugent hadde flere gode tilbud, og misbrukte de fleste. Da han først lyktes, skjedde det med god hjelp av ulykkesfuglen Gareth Bale.

Det startet med en flott reaksjonsredning av David James, som satte i gang en rask kontring. Armand Traore førte ballen inn på Tottenhams banehalvdel, før ballen havnet i føttene på Nugent.

Den tidligere Preston-spilleren skjøt hardt og lavt og inn i det høyre hjørnet til Heurelho Gomes, som var sjanseløs på skuddet fra 20 meter. TV-reprisen viste at ballen traff foten til Bale og endret retning - skuddet var opprinnelig på vei utenfor mål.

Slik bidro Bale selv til å opprettholde en av de mest spesielle statistikkene i Premier League. 19-åringen har nemlig fortsatt til gode å vinne en ligakamp med Tottenham.

- Jeg synes at vi viste god karakter. Vi mistet to spillere i første omgang. Ledley King har røket knehasen og blir ute lenge. Og tre andre (Aaron Lennon, Vedran Corluka og Heurelho Gomes) var egentlig ikke friske nok il å spille etter pause, sa Redknapp.

Fem siste med 21 poeng
Søndagens poengdeling passet begge lag nokså dårlig. Tottenham kjemper for å unngå nedrykk og ligger på 16.-plass med 21 poeng. Det er faktisk nøyaktig samme poengsum som de fire lagene under Tottenham har.

Portsmouth er nummer 12 i Premier League, men har kun 24 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere